Melyik a kifizetődőbb: az elektromos vagy a gáz főzőlap?
Az eddig lakott albérletekben volt már szerencsém pár típushoz.
Igazából csak a régi típusú főzőlapos villanytűzhely macerás, mert lassan fűt fel, illetve ha lekapcsolod, akkor még egy jó ideig meleg marad, azaz máshogy kell rajta főzni. (Macerás) Az újabb típusú kerámialapos villanytűzhellyel ez a jelenség már minimális. Itt a villany és gáz között nincs nagy különbség.
Hőtakarékosság szempontjából az indukciós a legjobb, de azon meg nem jó mindenféle edénytípus, csak a ferrites aljjal rendelkező.
A sütőnél már nem mindegy, hiszen a hőlégkeveréses villanysütő messze a legmegbízhatóbb, és a hőmérséklet tekintetében a legpontosabban beállítható (süteményeknél azért nem mindegy).
Ha választani lehetne, akkor egy kombi (kerámialapos, indukciós), hőlégkeveréses villanytűzhelyet választanék. Persze itt egyből felmerül a kérdés, hogy elegendő-e lakásban lévő villamos hálózat egy full villanytűzhelyhez.
XD
jaja, és az astró show-ban is megjósolták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!