Elbírja az áramkör az elektromos sütőt és a főzőlapot?
Számold ki!
Ha tudod a berendezések teljesítményét ezt a számot kell elosztani a hálózati feszültség effektív értékével ami 230V és megkapod az effektív áramot.
Az indító áram pedig a teljesítmények összegének(bojler, elektromos sütő, főzőlap) a négyzetgyök 2 szerese.
Egyszerre nem tudod bekapcsolni az összes fogyasztód- gyanítom - épp ezért ki kell számolni melyek azok amelyek együtt tudnak menni (pl. bojler, sűtő)és melyeknél kell valamelyik nagyobb fogyasztódat lekapcsolni.
A vezeték keresztmetszetre nagyon kell vigyázni, ekkora teljesítményszinteket nem lehet 1mm-es vezetékekkel vinni.
Ezen kívül a lépcsőzetes és fogyasztónkénti automaták is fontosak. Nem beszélve a jó földelésről mindenhol.
Ne csináld már, miért magas?
Alapműveletek.
A teljesítményt osztod a hálózati feszkóval és megkapod az áramot...ezt írtam le az előző hozzászólásomban csak kicsit aprólékosabban
Nem mentem bele ugyanakkor a hálózat eredő fázistényezőjébe meg egyéb "agyat terhelő" dolgokba mert nem mA-es nagyságrendekre kérdeztél rá és szükségtelennek tartottam bonyolítani a dolgot a kérdésed megválaszolásához.:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!