Szerintetek ez a Hauser kávéfőző jó?
Aki ismeri vagy aki ért hozzá a műszaki adatok alapján, légyszi írja le!
Köszi!
Attól függ, hogy milyen kávét szeretnél inni!
Illetve, hogy milyenhez vagy hozzászokva.
A kérdéses kávéfőző lehet jó, ha ezt az ízvilágot szereted.
Azért érdemes megemlíteni, hogy a gőztúlnyomásos konstrukciójú kávéfőzővel jó minőségű eszpresszót nem lehet készíteni, mivel elégeti a kávét.
Egy 14Bar-os gép ~25eFt körül kezdődik. Ha nincs rá keret, akkor inkább egy ilyet javasolnék: (Kinézete ellenére ez nem kotyogós!) [link]
De ha többet szeretnél tudni, itt elég jól összefoglalják: [link]
Köszi!
A Hauser amit én írtam hány baros?
Jó minőségű kávét szeretnék, illetve capuccinot vagy egyéb forró italokat.
Legalább valamennyire krémest.
Talán 4Bar-os lehet, de nem az a lényeg.
A 14 Bar-os gépek nem forralják a vizet, hanem egy szivattyú dolgozik bennük, ami nagy nyomáson préseli át egy kazánon a vizet, ami csak 90-92 fok-ra melegíti a vizet.
és itt a víz hőmérséklete a lényeg, hogy nem égeti meg a forróvíz a kávét, azaz nem lesz annyira keserű égett íze, hanem a kávé valódi aromáját is lehet érezni. (Persze azért ehhez az élményhez jó minőségű kávét sem árt venni.)
Azért is javasoltam a fent linkelt oldalt, hogy olvasgass egy kicsit, ha valóban jó kávét szeretnél, van benne pár jó tanács.
Ez a gép eszpresszótól olyan távol áll, mint Makó Jerizsálemtől. Ha nincs pénzed presszógépre, javasolnám én is a brikkát, de az édeskevés, hogy szerzel egy gépet, ami 90-92 (de azért inkább 93,5 a ki nem mondott standard kávézókban) fokos vizet küld át. Ahhoz, hogy normális kávét csinálj, normális őrlő is kéne, az is pénz, és akkor még a tejhabhoz normális gőzöd nincs. Arról mondjuk ne is nagyon álmodj, de egy szedett-vedett gőzkaros gép is elég borsos árú. (ehhez képest, amit linkeltél bőven többszörös)
A kapszulás gépek, bár eretnekség dicsérni, de iható kávét készítenek, de soha nem éred el velük egy JÓ eszpresszó szintjét. Sajnos a jó presszó kv ritka, mint a fehér holló.
#5 Nem vagyok barista, csak szeretem a jó kévét. Lehet az tőlem 93,5 fok is, a lényeg, hogy nem, 100 :)
Viszont ellent mondanék annyiban, ha már emlegeted a kapszulás gépeket, hogy akkor már inkább podos (filteres) gép!
A Nespresso pod rendszerének nemrég lejárt a licensze, azaz már olcsón hozzá lehet jutni, jó minőségű podos kávéhoz, míg a kapszulás kávékat még mindig aranyárban mérik.
Uh, nehéz eset vagy! :)
Akkor segítek olvasni, és értelmezni.
- Az általam linkelt weboldal: Barista Hungary szaküzlet
- Főcím: kávépárnák
- Felsorolt termékek: ESE POD
- Rendszer leírásában: "A két filter-papír közé tömörített kávéadagot"
- Előnyök leírásban: "csak a filterpárnát kell eltávolítani a kávékészítés után."
Konklúzió 1, ugyanaz a Kávépárna, a POD, és a Filterpárna.
Konklúzió 2, Nem elég, hogy nincs igazad, még szövegértelmezés gondjaid is vannak. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!