Minimum hány wattos eszpresszó kávéfőző mondható jónak?
735 W már elég?
köszi
De krémes, habos kávét lehet vele csinálni?
Ill. egyéb forró italokat, pl. capuccino.
Nem ipari használtra kellene, hanem otthonira.
Azon múlik, hogy:
1. frissen pörkölt (1-2 hetesen, nem 1 évesen, ahogy boltokban sokszor látod)
2. frissen őrölt
legyen a kv. Emellett minél robustásabb, annál krémesebb, de ez nem jelenti azt, hogy annál finomabb is! Itt jegyezném meg, hogy attól még, hogy robuszta, lehet minőségi, csak nem ez a jellemző!
Ha megvan a 9 bár nyomás, az kellően gyorsan felépül, és kb. meg is marad végig, az is segít.
Önmagában a kremához ez elég is. Ez még nem minden egy jó eszpresszóhoz. Azért is jegyeztem meg, hogy ha csak a krema a cél, megfelel a gagyi robuszta is, sőt a nyomásfokozós megoldások is, az íz élmény elérése ellenben nem hanyagolható el!!!
Ja és még egy fontos dolog: Nehogy bedőlj a reklámnak, amiben bögrében mutogatják a "valódi olasz eszpresszót"!!!
Tehát ne bögrében várj cremát, hanem eszpresszós csészében! Nyilván minél nagyobb a felülete, annál alacsonyabb lesz a crema, és ha már nem zár, az már nem jó! A crema lényege ugyanis elsősorban nem a díszítés, sőt nem is a crema íze, hanem az aromazáró hatása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!