Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mitől durranhat egy nagyot és...

Mitől durranhat egy nagyot és ütheti ki a biztosítékot egy villanybojler?

Figyelt kérdés
Hajdu bojlerünk csinálta úgy egy félórája. Apám visszakapcsolta, azóta melegít, egyelőre nincs vele gond. Mondtam neki, hogy fürdeni csak úgy vagyok hajlandó, ha áramtalanítjuk előtte. Ezt meg is teszi a kedvünkért, de állítja, hogy nincsen semmi baj. Mi lehetett ez?
2014. jan. 17. 22:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A fűtőszál tönkrement, és bármelyil pillanatban kioldhatja a biztosítékot.(ezekszerint diazed-olvadó- biztosítótok van még.) Minden izzó szálon (izzó, vagy fűtőszál) van gyenge pontja, és ott a fűtőbetétnél fűtőszál hozzáérhet a (jobb esetben) védőföldeléssel ellátott külső fém részéhez, és akkor kiold a megszakító, vagy olvadó biztosító, de van, hogy egyszer igen, egyszer nem ér hozzá. Mindenképpen szerelőt javaslok. Így ne használjátok.
2014. jan. 18. 01:46
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg ez a gond, már szét is szedte a szerelő. Csak a durranás után frászt kaptam, hogy éjjel majd ránkrobban. Szerencsére túléltük. :) Köszi a segítséget!
2014. jan. 18. 09:59
 3/3 anonim válasza:
Nekünk a fűtőszál robbant fel benne pár éve. 13-15 centis hasadás volt a burkolatán, gondolom a rá rakódott vizkő miatt túl melegedett. De nekűnk utána nem lehetett a kismegszakítót vissza kapcsolni.
2014. ápr. 24. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!