Minden villanybojleren kell lennie hőfokszabályzónak?
nagy valószínűséggel igen! (viszamenőleg úgy 20 évre)
vannak olyan régebbi külföldi típusok, pl. cseh Tatramat, hogy a hőfokszab. tekerőgombja nincs a készülék előlapjára kivezetve. (mint a Hajdú típusoknál) Ilyenkor ha leveszed, az alján lévő burkolatot, alatta találod a szabályzó gombot.
Ez egy új bojler. Eddig nem volt dolgom bojlerrel, nem is kerestem rajta hőfokszabályozót, de mivel elég sok a villanyszámla, így egyszer valaki megkérdezte, hogy mennyire van állítva a hőfokszabályozó. Én meg azt sem tudtam, miről beszél. De nagyon forró a víz, szóval biztos lehetne lejjebb tekerni. Most nyáron lett beszerelve, szóval elég új.
Nézegettem alulról, oldalról, de nem láttam rajta olyan szerkentyűt, amit állítani lehetne :)
Utolsó: van az alján valami műanyag, kékes-szürke burkolat szerű. Akkor lehet, hogy az alatt lesz.
Este töltök fel róla képet.
Köszönöm a válaszokat!
a típusát megírod, konkrét választ kapsz, hogy hol találod.
a fenekén kell lennie egy adattáblának azon rajta van.
(de az alatt a szürke borítás alatt találod meg a hőfokszab. "tekerőjét") ÁRAMTALANÍTSD! mielőbb a burkolatot leveszed.
(a forr. tároló áramkörének, 2 ák. kapcsolóját és a kismegszakítóját lekapcsolni!)
Szép képek :D
Kapcsold le a villanyt, szedd le az alját. Valószínűleg meg fogod találni a szabályzóját, nyugodtan tekerd le a felére.
Leszereltük a burkolatot, de nincs alatta semmi, ami hőfokszabályzó lehetne :(
Ezen a képen látszik, hogy kívülről van rajta valami cucc, ami valami skálát mutat.
De ez mozog. Szóval gondolom nem ez a hőfokszabályzó, hiszen ha magától mozog, akkor mi értelme lenne? Feltételezem azt mutatja, hogy mennyi meleg víz van benne... vagy nem tudom. Nem hiszem el, hogy pont a mi bojlerünkön nincs ilyen... tök fölösleges, hogy ilyen baromi melegre melegítse fel a vizet, sok pénzért... :S
a fotón, egy analóg (mutatós) hőfokmérő látható, ami maximális állást mutat.
(sajnos az olcsóbb forróvíztárolóknál előfordul, hogy kispórolják a hőfokszabályzás lehetőségét. (kb. 3000 Ft.)
nézesd meg szakértővel, (pl. vill. szer., háztartási-gép szer.) elképzelhető, hogy megvan a hőfokszabájzó hőérzékelőjének a helye, (kialakított fészke) és így utólag is be lehet építeni a szabályzót.
Köszi a választ.
Az OBI katalógusában vannak bojlerek, és az egyik ugyanígy néz ki, csak más márka. Tehát, pont olyan kis tekerős dolog van rajta, mint a miénken + alul burkolat, semmi más, ami "kilógna", de a leírásnál írja, hogy "külső hőfokszabályzó".
Lehet, hogy akkor szerelő lesz belőle :(
Kösz a segítséget mindenkinek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!