Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Megéri a KitchenAid robotgép...

Megéri a KitchenAid robotgép az árát?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek róla? Esetleg ha van, írnátok saját tapasztalatot? A válaszokat előre is köszönöm!

2013. dec. 4. 14:23
 1/2 TaKy99 ***** válasza:
57%

Ha ipari környezetben használod (cukrászat, nagykonyha) akkor igen megéri.

Otthonra totál felesleges. Max villogni az ismerősök előtt, hogy na mire futja...

A 40-60 ezres műanyag robotgépek ugyanezt tudják. (Most otthoni használatról beszélek, mert persze napi több órás üzemre nem ez való.)

Pont most vettem magunknak karira egy Bosch MUM4-es készletet.

Néztem Kitchen Aid-ben is, csak a kíváncsiság kedvéért, mert nekem is tetszik. (Sajna ez valami hasonló történet mint egy sportautó, tetszik meg tök jó, de nem vennék...NHK) Ugyanez a funkcióválaszték 570.000-be lett volna. Egy mezei 10-es szorzó. ;)

Ha csak 3 évente lecserélem, akkor is 30 év múlva leszek ugyanannál az árnál.

Persze, mindezt úgy írom, hogy csak egyszer volt hozzá szerencsém kipróbálni, akkor is csak a keverő részét.Tehát megítélni csak a praktikusság és ár alapján tudom.

Persze én is kíváncsi lennék egy olyan ember tapasztalatára, aki dolgozott ezzel is, azzal is.

2013. dec. 4. 16:28
 2/2 newine válasza:
100%

Én 2 éve használom, és úgy látom teljesen megéri az árát, otthoni környezetben is.

Egy német webáruháztól rendeltem akcióban, így mindenféle keverő-kavaró, reszelő, daráló feltétekkel együtt sem volt 180-nál több. Jó húsdarálóm, citromfacsaróm, konzervnyitóm, stb... nincs hozzá, de én ezeket nem tartom fontos tartozéknak. Mindent meg tudok vele csinálni amire nekem szükségem van.

Az előttem szólóval egyáltalán nem értek egyet, hogy csak villogni lehet vele, mint egy sportkocsival. :( Tapasztalatom az, hogy sokan egyáltalán nem ismerik, csak amikor megkóstolják pl. a piskótámat, akkor kérdeznek, rá:

-Te jó ég! De isteni! Ezzel csináltad?

Én is többféle, minden jóval felszerelt kombi gépeket próbáltam már ki. Pár év után eltört a habverő, eltört a műanyag fogaskerék vagy besárgult az egész. Három szettet dobtam ki pedig egy-egy ilyen is belekerült 40-60e forintba. Akkor döntöttem úgy, hogy veszek egy Kitchenaid-et, hátha jobban bírja. Egyenlőre bírja, nagyon is! Nagy előnye, hogy fém alkatrészekből van, nem műanyagból, így sokkal ellenállóbb, sokkal strapabíróbb az eddigieknél.

Az alapművelet a habverés, secperc alatt nagyon-nagyon keményre veri a habot (na nekem ezt pl.a Bosch sosem produkálta). Ez az elkészült sütemények állagán, levegősségén látszik legjobban.

A másik amire használom a dagasztás. Na ne könnyű kis krémes tészták kikeverésére gondolj, hanem tényleg dagasztásra! Igazi kemény, szárazabb tésztákat is kiválóan kidagaszt, pl. pozsonyi kifli, linzer tészta, metélt tészta. De persze lazán megy a pizza és a kenyér dagasztása is. Ennek borzasztóan örülök, mert útálok a lisztes tojásos trutyiban matatni, amíg tészta nem lesz. Most ezt megúszom. (Nem ég le a motor, nem törik a fogaskerék, nem törik el a dagasztókar!).

A harmadik dolog amit mindig használok az a péppé reszelés. Ez akkor kell, mikor a nyers burgonyát teljesen le kell reszelni a sztrapacskához. Nem szálasra! Pépesre! Ez is könnyen megy neki. Persze tudok mindenfélét reszelni, gyalulni, de ezeket a funkciókat csak nagyon ritkán használom.

Szóval én imádom, konyhám egyik legsikerültebb gépe. Igaz, nem olcsó, de szerintem megéri az árát. Manapság tv-t, mobiltelefont vesz az ember ennyiért...

Karácsonyra, szülinapra szuper ajándék is lehet. Mindenkinek ajánlom gyűjtse össze az árát és vegye meg! Aztán hajrá! :)

2014. márc. 20. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!