Mennyire energiatakarékos megoldás, ha a gázkazánt és a villanyboylert sorba kőttetem?
ha arra gondoltál, hogy a fűtési meleg-vízkörbe beépítesz egy puffer tartályt, amin keresztül vezeted egy csőkígyóban az elektromos forróvíztárolóhoz menő, hideg víz vezetéket annak céljából, hogy előmelegítse a fűtési hálózat azt, ezáltal rövidebb idő alatt fűtse fel 60 °C-ra a vizet, így elektromos energiát takaríthatsz meg, megoldható.
Hasonlóan, a napelemes puffertartályos, forróvíztárolóval összekötött rendszerekhez.
ennek, a csőkígyó csatlakozójának bemenő ágába kötöd a hideg vizes vezetéket, a kimenő csatlakozóból vezeted a már előmelegített vizet az elektromos forróvíztárolóba.
Így már értem, milyen elven indultál el.
Nem lesz olcsóbb a melegvíz előállítása, mert ha a kazán 60 fokos vizet állít elő akkor is kb. 98-108% hatásfokkal működik. Hozzávetőlegesen 40%-os hatásfoknál fog ugyanannyiba kerülni a gáz és az éjszakai áram, de ha ilyen rossz egy gázkazán hatásfoka akkor azt már ki kell dobni...
"ha a kazán kondenzácios , és a hmv előállitását kőtjűk sorba a boylerrel."
Ezt értem, csak azt nem hogy mi értelme van a dolognak, ha a kazán ad használati melegvizet is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!