Olyan megoldás, amivel ételt tudnék melegíteni 220 v kábel nélkül?
Sziasztok , a kérdésem elég furcsán hangzik,de engem egy olyan megoldás érdekelne amivel élelmiszert tudnék melegíteni, tegyük fel egy butikban. Bármilyen eszköz vagy megoldás érdekelne amivel ezt megtudnám oldani . Nagyon le egyszerűsítve pl. egy mikrohullámu sütő ,ami akkumlátorral működik. Egy olyan melegitő készűlék ami,vagy elemmel,vagy otthoni feltöltéssel ki bír mondjuk 5 órát.
Válaszokat ,ötleteket előre is köszönöm!
Akkumulátoros mikrohullámúról nem hallottam, de még rezsóról sem.
Esetleg turista gázpalack, amit a kempingezők használnak:
Lehet kapni ilyen kicsit is, és sztem ezzel is tudnál melegíteni egy csomószor (csak 9x9centi az egész):
Egy kis fém füles lábasban simán meg lehet felette melegíteni a kaját, utána meg kis helyre el lehet pakolni.
1. Tedd ki a napra
2. Vegyél egy autó aksit köss rá drótot (lehetőleg jól vezesse az áramot, szóval ne műanyag drótot) és az ételt fém tányérba tedd! Ha ez megvan akkor a két huzalt érintsd a fémhez és az áram majd felmelegíti a kaját! A két drótot akár még konektorba is dughatod.
3. Tedd ki a napra.
4. Vidd át a szembelévő üzletbe és kérd meg hogy melegítse fel.
Kemping gázpalackkal üzemelő sütő.
Nem tudom, hogy ez egy üzletben mennyire legális vagy ütközik balesetvédelmi előírásokba.
"Vegyél egy autó aksit köss rá drótot (lehetőleg jól vezesse az áramot, szóval ne műanyag drótot) és az ételt fém tányérba tedd! Ha ez megvan akkor a két huzalt érintsd a fémhez és az áram majd felmelegíti a kaját! A két drótot akár még konektorba is dughatod."
Az a cirka 300-400 amper úgy eldurrantja a vezetéket, mint a sicc! Ha meg hálózati feszültségre tenné (ami nincs) akkor leverné a kismegszakítót jó esetben, vagy legrosszabb esetben megüli a használóját.
Vannak ezek a teamécseses ételmelegítők:
Vagy egy 12V-s halogénizzó, (gu10) 35-50W-s az étel fölé. Ez egy 55Ah-s autóakkuval kibír 5 órát. De összességében drágább mint a mécseses megoldás. Én azt tartom a legjobbnak.
Azt meg szabad kérdezni, hogy abban az áram nélküli butikban a világítás és a pénztárgép miről működik?
Mert a petrólaumlámpa és a tekerős, mechanikus pénztárgép kb. 50 éve kiment a divatból.
1) Mi az az akumlátor?
2) ... és a világítás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!