Kinek milyen mosógépe van? Miket vettetek figyelembe a vásárlásnál?
Sziasztok!
Annyi féle-fajta mosógép van már, hogy az ember csak kapkodja a fejét.
Csak 1 pár tulajdonság, amit előbb olvastam:
-15 perces gyorsmosás
-hibaellenőrzési funkció
-késleltetett indítás
-késleltetett befejezés
-gyerekzár
-hátralévő idő kijelzése
-vasaláskönnyítés
-extra öblítés
-gyűrődést gátló rendszer
-pillanatmegállítás
-áramszünet memória
-"kézimosás" rendszer ????
és még sorolhatnám.
A kezemben lévő újságban a legdrágább pl. 239 999 Ft a Miele W3164
Vagy egy másik drágább darab:
Vajon megéri ennyiért egy mosógépet venni?
Érdekelne, hogy ti mi alapján választottatok gépet. Bevallom őszintén, nekem nem lenne rá ennyi pénzem.
Igen, én is figyelek a pirosakra. :):)
A vasaláskönnyítés mennyire lehet igaz?
"Kinek milyen mosógépe van?"
LG Direct Drive motoros, 6 kg-os, 1000-res centris gépem van.
"Miket vettetek figyelembe a vásárlásnál?"
1. 5-6 kg-os legyen, se több, se kevesebb. A nagy dob is hátrány kevés ruha mosásánál.
2. Lehetőleg Direct Drive motoros legyen, megőrülök a legtöbb mai géptől, ami centrizéskor éles visító hangot ad ki. Ezt szinte nem is hallani. A szivattyúja is teljesen halk, a legnagyobb zajt akkor adja ki, amikor a vizet tölti magába.
3. Legyen rajta hátralévő idő kijelzés.
4. Legyen rajta 30 perces gyorsmosás funkció. Bár ezt is csak arra használom, hogyha sok alsónemű és zokni van a színes ruhák között, akkor kimosom a 30 perces programmal, hogy a kosz többsége távozzon, majd ráteszem egy alapos 80-90 perces programra az egészet újból. Úgymond előmosásra használom csak.
5. 1000-res centri legyen rajta: télen hideg időben jól jön.
6. Viszonylag használjon vizet is. A nővérem Samsungja nagyon energia és víztakarékos(40l). Én azt mondom mosógépet nem azért veszünk, hogy spóroljunk, hanem hogy normálisan mossunk. Többet fogyaszt a mi LG-nk(56l), de jobban mos és öblít.
7. Legyen rajta normális kímélő program. Hihetetlen, hogy sok mai gépről ez hiányzik, például az összes "alap" Samsung gépről hiányzik. Sok nyomott mintázatú pólóm-pulcsim van. Fontos volt, hogy "sokvizes" kímélő program legyen a gépben, amikor a gép a ruhát nem a dobnak csapkodja és nem egymásra nehezednek a ruhák, hanem félig engedi a dobot vízzel, és úgymond csak "lebegnek" a ruhák a vízben. Így nem törnek ki a nyomott felületű minták.
Szóval ezekre figyeltem. És főleg a normális kímélő programra, mert nincs kedvem drága olasz (Diesel, Armani) ruhákat kidobni pár mosás után azért, mert tönkremegy róla a nyomott felület.
"el nem tudom képzelni, az öblítés és centrizés miért tart 3/4 óráig."
Hidd el, 4-5 kg ruha kiöblítéséhez kell ez az idő. Nem poénból találták ki a gyártók ezt. A mi LG-nk normál programon 51 percig öblít. Én mostam már kézzel zoknit és kisebb ruhadarabot. Engedem-engedem a vizet, már 10-15 liter víznél tartok, még mindig nem tiszta a víz. Innentől fogva elhiszem, hogy ennyi ruha kiöblítéséhez kell az az 50 perc.
"A vasaláskönnyítés mennyire lehet igaz?"
Valamelyik mosógépgyártó ezt úgy oldja meg, hogy az öblítéshez több vizet használ a gép, ezáltal nem nyomódnak annyira egymásra a ruhák, tehát kevésbé gyűrődnek.
Az LG-n ez annyit jelent, hogy centrizés után 5 percig még a dob mozgatja a ruhákat. Ezáltal nem lesznek a dob oldalához odatapadva, illetve lazítja a ruhák állagát. Sokat nem ér amúgy, de kipróbáltam gyűrődésgátló nélkül és azzal is, és azért gyűrődésgátlóval jobb a helyzet egy picit.
OLyan gépet vegyél ami:
1. Van gyors program és tudsz hőmérsékletet is állítani, mert 30 perc 30 fokon szart sem ér.
2. Kevés vizet használ: a mosás egyik feltétele csak a víz a dob kialakítása és mozgása is fontos szempont, ne parázz, hogy ha kevesebb vizet használ kimossa az rendesen.
3. Ne a legolcsóbbat vedd meg, de ne is a nagyon drágát, nincs értelme 120-nál többet adni úgysem fog többet húzni öt évnél.
4. Ne legyen 45 centinél keskenyebb, mert hiába hat kilós, keskeny a dobja és nagyobb dolgokat (poliészter párna) nem tudsz vele mosni
5. Relatíve ismert és bevált márka legyen. Indesit, Whirlpool, olcsó Samsung és Beko kerülendő.
Nagyon kedves tőletek a részletes tanácsadás, ment a zöld kéz mindenkinek!:)
Szívesen veszem mások véleményét is, csak ahogy látom ebben a témában nem annyira aktívak az emberek, mint pl. a családi kapcsolatokban. :):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!