Melyik a jobb? Gáz sütő vagy villanyos sütő?
elektromos!!
a legjobb, ha a sütő elektromos a főzőlapok gázosak
ha sajnál annyi pénzt rá, beszéljétek meg, hogy adja oda, amit rászán és ti kipótoljátok az összeget, hogy elég legyen az elektromos sütőre is
nagyon aranyosak, hogy ők akarják megvenni, de ezt nem 1-2 évig használod majd, hosszú távú befektetés, inkább most vegyetek egy rendeset, mint utána bosszankodni, hogy mégis villanyosat kellett volna - ne hagyd magad
Én 30 éve gázossal sütök-főzök.Ez a harmadik milyen tűzhelyem,soha nem égett egyikben sem le a sütemény.Mindig tökéletes akár a keltkalács,akár a piskóta,vagy éppen a képviselőfánk.H anem sikerül,az a szakács hibája.
Az viszont igaz,hogy a gázszolgáltatás ingadozik,és ezért néha bosszankodok.
Nekem gázos a sütőm, meg vagyok vele elégedve(kezdő háziasszony vagyok, de szerencsére még semmit se rontottam el vele:D)
Anyáé viszont elektromos az is nagyon jó:)
Szia,
Hát a téma elég jól ki lett vesézve, nehéz már új dolgot írni. Villamos szakemberként én is a villamos fűtésű sütőre szavazok.
Ezek a sütők szinte mindig egyenletesebben sütnek mind gázos társaik, ugyanis több fűtőelemet tartalmaznak, amelyek nem csak a sütőtér alján helyezkednek el, mint a gázégő, a gázfűtésű változatokban. A modern elektromos sütőkben minimum kettő fűtőbetét található egy a sütőtér alján egy, pedig a tetején.
A legtöbb készülék így lehetőséget biztosít az alsó, a felső, vagy a kombinált alsó-felső sütésre. (Hogy melyik mikor jó azt egy pék, egy cukrász, vagy egy szakács, esetleg egy gyakorló háziasszony biztosan meg tudná pontosan írni. :)) Továbbá a mai elektromos sütők rendelkeznek légkeverő funkcióval, amely lehetőséget, biztosít, arra, hogy az adott étel alacsonyabb hőfokon is ugyanúgy megsüljön, mint magasabbon, légkeverés nélkül, ezzel energiát lehet megtakarítani. Egyébként azt nem tartom kizártnak, hogy az újabb gázfűtésű változatok is rendelkeznek légkeverő funkcióval, ezt majd a gázpártiak megírják.
A modern villanysütőket 250 fokra fel lehet fűteni, a gázosokat állítólag 180-200 foknál magasabb hőmérsékletre nehéz, illetve az elérhető végső hőmérséklet nagyban függ a gáz minőségétől, amivel biztosan mindig csal a gázszolgáltató.
A villanysütő normális esetben, nem termel káros égésterméket, aminek bizony szaga van, nem beszélve arról, hogy mérgező.
De hogy írjak valami pozitívat a gáz sütőről is: nem szabad elfejteni, hogy 1KWh hőenergia földgázból előállítva kb. negyed-annyiba kerül, mint villanyból 1KWh, azaz egy gázsütő üzemeltetése negyed annyiba kerül földgázzal mint a villany sütőé villannyal. Ha esetleg PB gázt használsz palackból, akkor ez az előny is ugrott, ugyanis 1KWh energia PB gázból szinte ugyanannyiba kerül, mint 1KWh villany.
Mind a gáz, mind a villanysütő, vagy tűzhely, kiválasztásakor érdemes az energiaosztály besorolásra odafigyelni, és lehetőleg az „A” energiaosztályú készüléket választani. Ez különösen fontos akkor ha beépíthető, vagy „szendvicsben” elhelyezett szabadon-álló készülékről beszélünk, hogy a környezetet, vagy a tűzhely mellett álló gépet (pl: mosogatógépet) a tűzhely minél kevésbé melegítse megrövidítve a szomszédos gép élettartamát.
Remélem tudtam valamelyest segíteni a problémád megoldásában :).
Nem tudom nálatok Magyarországon hogy ennyire ingadozik-e a gáz ellátás hogy "megég" a kalácsotok, de nálunk Szlovákiában semmi gond vele.
A másik pedig hogy a villanyos jobb mert tudod a fokot állítani ami a recept könyvekben is van, a gázosnál erről fingod sincs,
DE a gáz sokkal olcsóbb, na vegyél olyat hogy fent gázis legyen nem pedig indukciós kerámia lapos, de lent a sütő az elektromos legyen a fent említett gáz ingadozás miatt Magyarországon.
Ha pedig totál értetlen vagy akkor pedig van olyan hogy kombinált, a 4 sütőlapból 2 villanyos, 2 pedig gázos, és mind2 kéznél lesz neked:
Újjak is vannak csak így gyorsan Googleztam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!