Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen fúrószár a leg ideálisa...

Milyen fúrószár a leg ideálisabb panel lakás vasbeton falának kifúrására?

Figyelt kérdés
Olvastam a neten még régebben valami olyan fúrószárról ami mar is miközben az ütvefúróval tolom a falba. Nem volt olcsó, de nekem egy profi fúrószárra lenne szükségem, mert elég masszív ez a vasbeton a panel épületbe és a normál betonfúrók mind elhasalnak, felmelegednek, kicsorbul az élük, nembírják a fúrást.

2013. márc. 10. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
A keményfém lapkás fúrók jók hozzá. Csak nem szabad nagy fordulatszámon járatni. És persze jó ha fúrókalapáccsal állsz neki. Ha meg ütvefúróval próbálkozol, figyelni kell, hogy ne melegedjen túl. De azzal csak próbálkozni lehet, a fúrókalapács az igazi.
2013. márc. 10. 15:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infót! Akkor ez pl. megfelelő lenne a célra? [link]
2013. márc. 10. 21:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Mivel ez 1 sds fúrószár ennek vinni kell a betont mint a vajat! Remélem van hozzávaló fúrókalapácsod is! Nem erőlteted bele valami tescos racsnis tárcsás sz@rba!!
2013. márc. 10. 22:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Még nincs fúrókalapácsom, az még a jövő zenéje egy skill-t néztem ki erre a célra 550 wattosat. De ha nem tudok most venni, kérek kölcsön hiltit vagy valami jobb félét, a fúrószár az elsődleges mert az fura mód még azoknak sincs minőségi az ismeretségi körömben akiknek hiltije van. A fúrószárat sokan elspórolják.
2013. márc. 11. 01:55
 5/6 butorvilag válasza:
100%

Panelhoz legalább 3 élű vidialepkás fúrószárat nézz, de a 4 élű lenne az igazi, igazi, pláne, ha vasba szaladsz! Ugyanis a két élűt azt azonnal ledarálja! A képen 3 vagy 4 élűnek tűnik az a fisher fúrószár! Asztalos vagyok, ezért sokszor van szerencsém panelt fúrni!

És még egy jó tanács, ha falat fúrsz! A furat közepét lehetőleg 6-8 cm hosszú keresztes vonallal jelöld, furat után inkább radírozd le! Ez azért fontos, mert ha falat fúrsz, akkor mindig a puhább rész felé fogja vinni a fúrót, és ha túl kicsi a jel, nem fogod látni, hogy hol a közepe! Ha elviszi a fúrót, inkább térj el merőlegestől úgy, hogy a célkereszt közepére essen a furat! Nem baj, ha a tipli kicsit ferdén van a falba, ugyanis annál nagyobbat tart, de indulásnak azért törekedj a merőlegesre!

2013. márc. 11. 04:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha valakinek Hiltije van ,annak van hozzá megfelelő fúrószára is, legfeljebb nem akarja odaadni,mert azt sokkal könnyebb tönkrevágni ,mint a gépet. Néhány lyuk fúrásához (kölcsöngéppel) nem kell a legdrágábbat venni.Én Boscht használok a munkához és nem járok minden héten fúrót venni.
2013. márc. 13. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!