Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha szivárog a gáz, mitől...

Ha szivárog a gáz, mitől robbanhat be a lakás?

Figyelt kérdés
csak elektronikus eszközöktől?
2012. jún. 30. 21:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Tűz.
2012. jún. 30. 21:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Mármint szikra.
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy kis szikrátor is,

h oylan mértékben meg tellik a szoba vagy ház egy ajtó nyitástól is be róbanhat

4/6 anonim ***** válasza:

Mi általában úgy ellenőrízük ahol szivároghat agáz ol: a bekötéseknél fújunk rá borotva habot és ha elkezd buborékolni akkor szivárgás van

A Technika tanárunk ÉGŐ gyufával elellenőrizte hogy szivárgás van :D

2012. jún. 30. 21:50
 5/6 A kérdező kommentje:
attól is hogy kinyitod az ajtót? ez eléggé hihetetlenül hangzik, mennyire biztos?
2012. jún. 30. 23:41
 6/6 homo ludensz ***** válasza:
Szivárgásnál akkora koncentráció lehet a zárt helyen hogy egy villany felkapcsolás is berobbanthatja. Az ajtónyitás okoz szikrát? Elektromos ajtózárnál biztosan de egy fa ajtónál kulccsal azt kétlem. A földgáz meg a propán-bután is csak ki ömölve a levegő oxigénjével keveredve lesz éghető állapotban. A disszugáz (ipari) egy diónyi koncentrációnál már ön gyullad. Ha úgy észleled hogy valahol szivárgás van már lehet kapni sprét amit ha ráfújsz buborékot képez. Palackos gázt használunk néha kettőt is cserélek napközben én a gyufát égve körbehúzom miután cseréltem mert a teli palack kifelé fúj és kint akar égni. Az üres vagy kevés még van benne az veszélyesebb mert visszaszívhatja a lángot. Te azért ne utánozz engem csak légy körültekintő és nem lesz probléma.
2012. júl. 1. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!