Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Én csak 7. osztályos vagyok,...

Én csak 7. osztályos vagyok, de érdekel az elektronika a ledekkel és fizikából csak jövőre vesszük a elektortant és, hogyan kell kiszámolni ezt?

Figyelt kérdés
Ha van egy telepem mely 5.5V és van egy fehér ledem ami 3V és 20mha. Nos mekkora ellenállás is kélne neki ,hogy ne nyiffannyon ki.

2013. febr. 12. 17:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Van még hasznos dolog, ami segíthet.

A következő oldalon keresd meg a letöltési lehetőségeket:

[link]

"

Datasheet: Click here!

Tech-Info: Click here!

Forum-Info: Click here!

"

itt vannak led előtét kalkulátorok és még érdekes hasznos dolgok.

2013. febr. 14. 22:16
 12/18 anonim ***** válasza:
..és számító képlete, működési elmélete és van még letölthető ellenállás számító programja is, ugye.. :-)
2013. febr. 15. 20:07
 13/18 anonim ***** válasza:

Tényleg, az ifjú kérdezőtől még meg sem tudakoltuk, hogy megfelelően érthető volt-e a válaszunk?

Van-e még valami amiben segíteni tudunk?

2013. febr. 15. 20:22
 14/18 anonim ***** válasza:

"A kérdezőnek van egy laposeleme, meg egy ledje."

Erről jut eszembe, akkor lehet elírás az elején az 5.5 V?

Végülis lehet.

Akkor viszont újra kell számolni a pontos Volt értékkel az ellenállást.

2013. febr. 15. 20:36
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Nem hittem volna ,hogy ennyi válasz érkezik egy 13 évesnek! Megy a zöld kéz mindenkinek aki segített!
2013. febr. 15. 21:22
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez talán még értékesebbé teszi a kérdést, hogy egy érdeklődő fiataltól érkezik. Még én egészen kicsi gyerek koromban kérdezgettem apámtól, az akkori, engem érdeklő dolgokat. Akkor még nem volt led. Talán 5 éves lehettem és mindenképp meg akartam érteni, hogy mitől működik egy kicsi zseblámpa izzó, amikor egy elemre kötjük. Aztán apu elmagyarázta, de én csak próbáltam érteni de nem igazán sikerült. Azután megint kérdezgettem. Mostanra is csak addig jutott el a világ, hogy a hatásai alapján ismerjük fel az elektromos áramot és elméletben el tudjuk mondani, hogy mitől jön létre.

Akkor kicsi koromban még nehezen tudtam felfogni, hogy ezek olyan dolgok, amit sohasem fogok közvetlenül meglátni, legfeljebb a hatásait, és azokat a jellemzőit ismerem meg, amilyen hatást kivált adott körülmények között.

Szóval ezen nőttem fel. Azért tudom, hogy milyen jó dolog, amikor van kitől kérdezni. Ja és köszönöm a zöld kezet. :-)

2013. febr. 15. 21:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Egyébként a következő fórumban szoktunk "ledezni" : [link]

Már nem is tudom hány éve, már az elejétől kezdve írogatok bele. Ha bele olvasgatva érdekesnek találod és lenne közben kérdésed, akkor a linkelt fórum topikban is felteheted. Biztosan mindenki segít. Ott is úgy szokás, hogy ötletekkel segítünk egymáson.

2013. febr. 15. 21:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Azt nem írtam, hogy ott regisztrálni kell a hozzászóláshoz.
2013. febr. 15. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!