Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért nem főzi le a kotyogós...

Miért nem főzi le a kotyogós kávéfőzőm a kávét?

Figyelt kérdés
Tegnap vettem.Mi baja lehet?Átfőztem már sima vízzel is,de csak a felét nyomja ki a víznek.Ötletek?

2013. febr. 10. 09:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Mivel új,vízköves nem lehet.Akkor viszont valahol el megy a nyomás.Jól tekerd össze.
2013. febr. 10. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Megvolt az is,de semmi.Nem tudom mit lehetne vele kezdeni.
2013. febr. 10. 13:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha valóban kotyogós főződ van(szarvasi) tehát van a felső részében 1 rúd alakú súlyzáras nyomás szabályzó,akkor azt nézd meg nem szorul vagy feszül-e. Ha nem szivárog a tömítésnél akkor más baj nem lehet.

Villszer.

2013. febr. 10. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:

Egycsészés kotyogóm van. 50 ml vízből csak 35 ml kávét főz. Ez valahol normális is.


A víztartály alján mindig marad egy kis víz, valamint valamennyi vizet a kávézacc is magába szív.


Amikor kávét főzöl az történik, hogy a víz fölötti levegő felmelegszik, kitágul és lenyomja a vizet, ami jobb híján a tölcséren, kávén és a tornyon keresztül tud a felszínre jutni. Amikor eléri a vízszint a tölcsér alját, a meleg levegő / gőz szabad utat kap a felfelé, így nem tud minden vizet kinyomni, ami a tartályban van, hanem a tölcsér alatt mindig fog maradni víz. Tehát attól nagymértékben függ a kávéfőzéshez felhasznált víz mennyisége, hogy mennyire ér le a tölcsér a tartályba. Ez különböző minőséggel rendelkező főzők esetében más-más lehet (olasz/kínai), de adott márka és típus estén is lehet különbség pl. rossz széria. Készülékhiba esetén meg kell próbálni visszavinni a boltba, bár ez két év távlatában esélytelennek tűnik.


Továbbá nem érdemes variálni az ajánlott vízmennyiségen, de a kávé mennyiségen sem, azaz pl. kétszemélyessel mindig két személynyit érdemes főzni, és ehhez megfelelő kávémennyiséget érdemes felhasználni. Kevesebb vízmennyiség esetén is ugyanannyi fog maradni a tartály alján, illetve több kávé több vizet vesz fel.

2016. febr. 6. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!