Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen eszközre van szükségem,...

Milyen eszközre van szükségem, hogy ki-de tudjak kapcscsolni a számítógépemről egy szabvány 220as lámpát?

Figyelt kérdés
Hogyan tudnék összekötni a számítógépemmel egy konektort vagy egy lámpát? Gondolm valami dobozka kell hozzá, amibe bele megy egy lan kábel, és be tudom kötni egy áramkörbe.
2013. jan. 10. 06:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Itt vannak külső relékártyák PC-khez, csak kicsit húzós az áruk.

[link]

De még így is azt mondom, hogy ha nem értesz hozzá, ne erőltesd, mert kárt tehetsz magadban vagy a családtagokban!

2013. jan. 10. 09:51
 12/26 _Jessy_ ***** válasza:
Ahhoz képest, hogy filléres alkatrészekből van, igencsak drágán mérik.
2013. jan. 10. 12:07
 13/26 anonim ***** válasza:

Első vagyok, látosz szépen lenyomtak.

A válaszom a kérdezőnek szólt és nem a kedves kollégáknak, akik közül volt akinek feltűnt hogy a kérdező 99%-os valószínűséggel nem rendelkezik a barkács megoldáshoz szükséges ismeretekkel.

Igen, lehet csinálni pár száz forintos megoldást is.

De ha értene hozzá, akkor valószínűleg rákeresett volna a google-n.

Ahhoz hogy a 100 forintos megoldással kapcsolni tudjon a porton, a forrsztgatás a legkevesebb.

Itt egy alternatíva:

[link]

Szoftver a vezérléshez, csak Vista és régebbi win verziókhoz.

[link]

A gépről a portot is kell vezérelni, igaz ez nem kerül pénzbe de további ismereteket igényel. Szóval ha valakinek valóban szüksége van arra hogy pc segítségével vezérléshez ne kelljen hetekig a netet bújni és gyakorolni, a barkács megoldáson túl olyan lehetőség is ami kényelmes, megbízható, böngészőn keresztül vezérelhető, nem csak otthonról, akár mobilról is, akár npc nélkül, stb, nem kell hozzá program és programozói háttér.

Ez alkalmas arra hogy valóban fontos dolgot (több csatornán akár) bízzanak rá.

Nem tudtam hogy a kérdező csak szórakozásból vagy szükségből keresi a pc vezérlés lehetőségét.

Főleg ha valakinek feltűnt volna, a kérdésben LAN kábel szerepelt, azért az LPT begoldást javaslók is egyetérthetnek abban hogy annak a végére tranzisztort forrasztva nem lehet eredményt elérni.

Összefoglalva örülök a sok lelkes negatív értékelésnek, mert ez azt jelenti hogy van véleményük. Nem is kell a vélemény nyilvánításkor mást tenni csak egy kicsikét gondolkozni és minden a helyére kerül.

2013. jan. 10. 13:38
 14/26 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. A LAN kábelt azért írtad, mert számítógép-hálózaton keresztül akarod vezérelni a lámpát, vagy közvetlenül a számítógépből is megfelelne?
2013. jan. 10. 13:51
 15/26 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm mindenki hozzászólásait. :) Már a kérdés feltevése óta sokat megtudtam nektek köszönhetően.

Sokat segítettetek abban, hogy tudjam, hogy egyáltalán mit keressek. Azóta sok érdekes oldalt találtam. Pl. mint:

[link]

[link]

[link]

Bár még sok a folt a tudásomban így már tudom mily nyomon induljak el.

Igazából főleg tudás szinten érdekel a dolog, de persze ha megvan a megfelelő tudásom az elkészítéshez, el is készítem.

Igazából mindig érdekelt az elektronika, de egyenlőre ott tartok, hogy hangfalakat, erősítőt, egy áramforrást motorral,

vagy ledel össze tudok kötni, de egyenlőre az elektródákról, relékről, ellenállásokról fogalmam sincsen.

(mondjuk így kezdhettem volna egyszerűbb témával is, mint pl. villogtatni egy ledet)

Egyenlőre azt szeretném, hogy a gépem előtt ülve ki-be tudjak kapcsolni a szobámban lévő elektromos tárgyakat.

A LAN kábelt azért írtam, mert több dolgot is szeretnék irányítani és így switchel összekötve terveztem.

Egyenlőre a legegyszerűbb módszert szeretném megismerni, amihez viszonylag nem túl sok elektronikai ismeret,

és még kevesebb programozás szükséges.

Ezt a LANos dolgot amúgy úgy gondoltam, hogy dobozkákat kéne lérte hozni aminek az egyik egy csoki van,

amibe egy lámpának a kábelét tudom belekötni, a másik oldalon pedig egy UTP csatlakozó lenne amit egy switchbe

kötnék, a swithcet pedíg a saját itthoni hálózatomba, így csak dobozokat kéne gyártanom amiket egy switchel

kötök a számítógépembe. (UTP portal vezérelhető 230v.os relékártyát szeretnék létrehozni)

2013. jan. 10. 15:12
 16/26 A kérdező kommentje:

Mondjuk egy ilyenre is simán be tudnék ruházni: [link]

Ez megfelelne a céljaimnak nem feltétlen muszáj nekem összeraknom azt a relét, és látom ez pont tud vezérelni 230v-ot és 9v-al lehet irányítani.

De nem értem, hogy ezt mivel lehet vezérelni. Oké veszek egy ilyen relét. Rákötök 4 lámpát, de magát a relét mivel vezérlem? Ezt hogy tudnám számítógéphez csatlakoztatni?

(ez csak másik kérdés, ha van megoldás az UTP porton vezérelhető relés megoldásra azt is feltétlen íjátok le)

2013. jan. 10. 15:21
 17/26 anonim ***** válasza:

"ha van megoldás az UTP porton vezérelhető relés megoldásra azt is feltétlen íjátok le"

A te szinteden nincs.

2013. jan. 10. 15:27
 18/26 anonim ***** válasza:

Ha csak hobbi szinten keresel megoldást akkor visszavonom az eddigi összes megoldásra tett ajánlatomat.

Hogy ezeket megcsináld, több tudás kell attól mint led összekötése egy elemmel.

2013. jan. 10. 15:30
 19/26 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy kevés a tudásom de pont ezért írtam ki ezt a kérdést is. De ne aggódjatok blogokat olvasgatok, böngészek a neten, és mivel tényleg érdekel egyszer erre a szintre is eljutok :)

De jobban szeretném ha a válaszaitokban nem csak azt írnátok, hogy nem fog menni, hanem építő dolgokat írnátok.

Mint például "tessék barátom itt egy link ami leírja, hogy mit jelent pontosan, hogy elekrtóda,dióda,relé,tranzisztor,ellenállás stb.

Vagy tanácsolnátok valamit, hogy kezdjem, hogy jussak el arra a szintre aholmár megtudok építeni egy vezérelhető relét.

2013. jan. 10. 15:39
 20/26 anonim ***** válasza:

Sajnos azt a szintet nem kísérletezéssel lehet elérni.

Iskolai tanulmányokra alapozva lehetséges.

Bár ha nagyon okos vagy akkor magad is megtanulhatod, de egy segítő mindenképpen szükséges aki a téves útról visszaterel.

Nálad úgy gondolom az alapok is hiányoznak.

2013. jan. 10. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!