Jessypearl kérdése:
Mosogatógépet rá lehet kötni földelt lengő hosszabbítóra (1-es, nincs elosztás)? Egy rövidebb is elég lenne. Milyen paraméterűt keressek? Csak 0.3 m-t kellene hosszabbítani.
Figyelt kérdés
2012. nov. 14. 19:03
1/14 anonim válasza:
0.3m=30 cm nem írtad el?
De lényegtelen ha nem több tíz méterről van szó(gondolom nem) akkor 3*1,5 mm2 -es földelt lengőhosszabbítót keresd ez bármilyen kivitelben megfelelő lesz..
De messziről kerüld az olcsóbb kategóriás narancs sárga színű vackokat a legtöbb csak 0,75 mm2-es ijesztően vékony szigeteléssel!(vill.szer)
2/14 A kérdező kommentje:
Igen, csak 30 cm hiányzik a fali dugaljhoz...
2012. nov. 14. 19:37
3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ!
2012. nov. 14. 19:55
4/14 anonim válasza:
a legegészségesebb az volna, hogy az egész kábel ki lenne cserélve... a méret amit a kollega megadott stimmel.lehet kapni villásdugóval előre megszerelt csatlakozó kábelt.../másik vill szer/
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, viszont azt állítólag csak szerelő végezheti, a hosszabbítót bedugni pedig én is tudom :)
köszönöm a válaszokat!
2012. nov. 15. 18:40
6/14 A kérdező kommentje:
Persze, kis dc fesz.-re szolgáló többeres kábeleket már forrasztottam és zsugorcsöveztem, lámpát is javítottam, talán meg tudnám csinálni (a szakmám persze nem ez)... Végül is, csak a színezett kábelek jó illeszkedésére kell figyelni.
2012. nov. 15. 18:52
7/14 anonim válasza:
A kábelcsere az olcsóbb, és veszélytelenebb.
8/14 anonim válasza:
A mosó, mosokatógépeket nem szabad hosszabítókba csatlakoztatni! (Ez a középületeknél mindig hibapont a kötelező érintésvédelmi ellenörzés során! Nem véletenül.) Ki kell cserélni a kábelt hosszabbra. Ha nincs garancia a készülékre, bárki ki tudja cserélni a kábelt, akinek van egy kis villanyszerelői érzéke. A színekre ügyelni kell! Fekete a fázis, kék a nulla, zöld-sárga a védőföld, de ha fekete; barna; zöld-sárga a kábel, a fekete előnyt kell élvezzen a barnával szemben a fázisnál. Akkor a barna legyen a nulla.
9/14 anonim válasza:
hmmm.... én 12 éve használom a mosogatógépet sima, auchan-minőségű háztartási (3-as) hosszabbítóval, és még soha semmi gondot nem okozott - igaz, a mosogatógép azóta már le lett cserélve, és a hosszabbító is egy újabbra, de a lényegen ez mit sem változtat - akkor most veszélyben voltunk/vagyunk..??
10/14 anonim válasza:
Mosógépet, mosogatógépet nem szabad hosszabítóba csatlakoztatni! Vagy hosszabb kábelre kell kicserélni, vagy ki kell építeni egy dugaljat a közelében a vízes szerelvények figyelembevételével. Megtoldani még zsugorcsöves megoldással sem szabad!! Eszetekbe ne jusson... A zsugorcsőnek nincs meg a megfelelő mechanikai védettsége, nem úgy, mint az MT kábelnek(Amivel szerelik a gépeket) és könnyebben sérülnek, mint a vastag műanyag köpenyszigetelés. Vill. szer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!