Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Sürgős! Az előtöltős mosógépek...

Sürgős! Az előtöltős mosógépeknél miért nem látszik, hogy mennyi víz van benne?

Figyelt kérdés

Soha nem volt elől tőltős automata m.gépem. Ez 5,5 kg i mos.

Bosch wab20060by márkájú.

Akiknél láttam ilyen m.gépet,egyharmad része vízben állt a ruha. Látni lehetett a víz színén mennyire szennyezett.Szívott vizet azt hallottam és ,meleg is az ablaka tehát melegíti.

Teli raktam pont 5,5 kg ruhával amennyit ír.60 fokra.

Miért nem látom a vizet benne?

2012. okt. 10. 19:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Mert azonnal hozzákeveri a ruhához forgás közben.
2012. okt. 10. 19:34
 2/4 anonim ***** válasza:

A mai korszerű gépek csak éppen annyi vizet töltenek, hogy vizesek legyenek a ruhák, és a dob alján van kis víz. Hiába elöltöltős, szinte nem is látszik a víz az ablakon. Ha zavar, akkor próbáld ki a kímélő programot: Delicate, Easy Care. Ha minden igaz, akkor ezek több vízzel mosnak, hiszen kímélő program - több vizet enged - jobban kíméli a ruhát. Ha zavar a kevés víz, akár moshatsz ezekkel is.

Ne töltsd tele a dobot, maximum tedd 3/4-ig, de inkább félig, a kevés víz miatt tisztábbak lesznek a ruhák, jobb illatuk lesz.

Ha nem akarod a kímélő programot használni, de mégis zavar a kevés víz, akkor mosás kezdetekor, mikor már magába szívta a vizet és végzett vele, a mosószeradagolóba önthetsz esetleg 3-4 liter plusz vizet egy flakonból. Nem lesz semmi baja.

2012. okt. 10. 20:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Ha engedek plusz vizet a gépbe mosáskor az nem rongálja a gépet.Úgy értem,hogy van a gépbe ilyen víz érzékelő ami nem engedi ,hogy több vizet szívjon fel.
2012. okt. 23. 12:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát, a kímélő program a régi Whirlpool elöltöltős mosógépnél 3/4-ig engedte a dobot vízzel. A mostani LG-nk kímélő programnál félig engedi a dobot vízzel. Ez a hagyományos mosáshoz képest az LG-nél legalább 10 liter víz plussz, a Whirlpoolnál inkább + 15-20 liter vizet jelentett. Tehát a motor bírja, mivel ez gyári kímélő program.

Akkor mi baja lenne +2-3 liter víztől?

Amúgy 10 évig így mostam a Whirlpool-lal, és most másfél éve így mosok az LG-vel is, semmi baja. Ha kímélő programnál bírja a +10 liter vizet, akkor mi baja lenne 2-3 liter plusz víztől?

Szóval elindítom a hagyományos programot, várok 2-3 percet, hogy elinduljon, magába szívja a vizet. Ekkor az LG-n nyomok egy Pause gombot. 2-3 liter plusz vzet öntök bele egy régi öblítős üvegből a mosószertartóba, ekkor már látom a vizet. Megnyomom a Play gombot.

Így nyugodtabb vagyok, hogy tudom, hogy rendesen mos.

2012. okt. 23. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!