Gázos tartályos bojler mennyivel jobb a gázos átfolyósnál?
Köszi a választ.
Villany-t nem lehet mert nem bírná el a hálózat meg elég drága is a villany. Most átfolyós van, annak sajnos már tudom a hátrányait :D
És most le akarnám cserélni gázos tárolósra, kéményesre, hogy viszonylag gyorsan fel is tudja fűteni a vizet ha kifogya.
Persze ha nem éri meg akkor maradok az átfolyósnál csak abból veszek újat. De gondolom a tárolós csak ritkábban romlik el, meg kényelmesebb a használata.
Olyan átfolyóson gondolkozok még amin be lehet állítani a vízhőmérsékletet és ő állítja hozzá a lángnagyságot hogy mindig egyforma meleg legyen a víz, csak nemtudom hogy ez mennyire megbízható?
Hiába állítgatod, nekünk olyan van, ha leesik a nyomás, az is kikapcsol és vége, úgy van beállítva, hogy minél kevesebb hideg kelljen hozzá, mert attól is kikapcsol, egy vicc:D
Nyáron, mikor sokan locsolnak és eleve kisebb a nyomás a rendszerben, alig akar bekapcsolni:D
A hőtárolós gázbojler a legmegbízhatóbb, nem hiába drágább.
Nem drágább , kb ugyan annyiba kerül, sőt ez az átfolyós drágább is kicsivel.
Egyébként én sem hiszem el h megbízható lenne és pontosan utánna tudná állítani mindig a hőmérsékletet, szerintem azis össze-vissza működne.. amúgy nemértem miért nem lehet vmi normális megoldást kitalálni erre az átfolyós dologra..
De akkor kipróbálom a gázos tartályosat, ismerősök mind ajánlották egyébként, viszont az összes szerelő le akart beszélni..
Azért akarnak lebeszélni, mert nekik nehezebb beépíteni szabályosan:)
Rengeteg szabályt találtak már ki a sok mérgezés miatt, az átfolyósat könnyebb a szerelőnek beüzemelni:)
Az átfolyós azért kapcsolgat,mert mondjuk 11 l/perc ad
55 fokos vizet.Zuhanyozásnál kevés a víz elvétel ezért pillanatok alatt felfűt a kazán és a hőfok miatt lekapcsol.Viszont közben már hül mert jön a hideg víz ezért megint bekapcsol.Nagyobb furatú zuhanyfejnél közepesnél erősebb nyomással már kevésbé fog ingadozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!