Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Van valami ok amiért nem...

Van valami ok amiért nem javasolnátok a Fagor CB-100 N bojlert?

Figyelt kérdés
A céget felhívtam, itthon már nem reklámozzák a bojlereket mert kivonulnak a bojler piacról, de alkatrész lesz sokáig mert Nyugat Európában továbbra is adnak el bojlereket. Könnyű vízkőtleníteni és aktív anódot cserélni benne?

2012. júl. 2. 02:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Üdv. van "némi" tapasztalatom bojler javítás terén,elég régóta csinálom. Ha venni akarsz akkor csak a Hajdu-t javaslom mert azon akkora nyílás van hogy szinte a fejed befér:)) a legrégebbi típus kivételével(higanykapcsolós) lehet kapni hozzá bármely alkatrészt.10.000Ft anyag költséggel teljesen fel lehet elektromosan újítani.Az olasz és más bojlereknél egybe van építve szinte minden,a takarító nyílás kb 2" ami ugye nem egészen frankó ha bele kellene nyúlni.

Villszer.

2012. júl. 2. 20:53
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, tulajdonképpen Hajdu bojlerre is gondoltam már, csak a tönkrement bojler az egy 100 literes Dana Glasslined volt, és Hajdu csak 80 és 120 literes bojlert gyárt, és nem tudom eldönteni, hogy elég lenne-e két felnőttnek egy 80 literes ha 60 fokon használnánk éjszakai áramkörben. A pénz is számít, mármint a havi villanyszámla, és nem akarok fizetni egy 120 literes bojler felfűtésért 60 fokra havonta ha soha nem használjuk ki azt a mennyiséget. Viszont akkor is a fejem verném a falba ha vennénk egy 80 literes ami pedig kicsinek bizonyulna. Szóval, kizárólag a 80-100-120 literes dilemma miatt még nem döntöttem.
2012. júl. 3. 01:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg az áramszolgáltatót van e náluk komfort tarifa.Ez napi 12óra fűtést biztosít így elég lenne a 80l is.
2012. júl. 3. 16:43
 4/8 A kérdező kommentje:

Az ELMÜ-höz tartozuk (nem is tudom, hogy tartozhatnánk-e máshoz Halásztelken), csak 8 órányi áramot adnak a nap 24 órájában több részletre elolsztva, és az ügyfélszolgálat szerint nincs is más tarifa csomagjuk.

Te tudsz konkrétan olyan villamossági szolgáltatót amelyik ad éjszakai áramot napi 12 órában?

(ma leengedtem a vizet a bojlerből, igazad volt tényleg fájdalmas lenne ezt a bojlert ezen az 5 cm átmérőjű lyukon keresztül kitisztítani.)

2012. júl. 3. 20:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Én Cegléden lakom a Démászhoz tartozunk,itt van 12 órás éjszakai áram,Komfort néven.Picivel drágább mint a 8 órás verzió.
2012. júl. 3. 20:51
 6/8 A kérdező kommentje:

Akkor utána nézek, hogy lehet-e áramszolgáltatót váltani és ha igen, akkor 80 literes Hajdut fogok venni.

Igaz, ez még csak a jövő zenéje, de csak kíváncsiságból hadd kérdezzem meg, te hogyan teszed fel az új tömítést a Hajdu bojler alsó tányérja és a ház közé? Szárazon, vagy szilikonnal vagy más gutymával?

Csak azért érdekel, mert anno autószerelő voltam, és ott és akkor is minden más típusú autónál más volt előírva, hol szárazon kellett fel tenni egy vízpumpa tömítést, hogy zsírosan, hogy szilikonnal, hol egyéb speciális gutymával azért, hogy egy jól tömítsen, kettő, hogy legközelebb ne kelljen hántoló késsel vakargatni.

2012. júl. 3. 21:45
 7/8 Kis Ferenc Anton válasza:
A magyar szilikon tömítő gyűrű a Hajdúból olyan szépen lejön, hogy vissza is tehető. Eddig nem kellett semmi kence-fice
2021. jún. 27. 09:56
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos tanácsokat, a kérdést 9 évvel ezelőtt tettem fel, akkor egy 120 literes Hajdu mellett döntöttem és vettem, azóta is minden probléma nélkül használjuk (két személy).

A víz hőmérsékletét 55 celsius fokra állítottam be így elég csak 2 évente vízkőtleníteni (Halásztelek), és anódot is csak minden 2. alkalommal cserélek. A szilikon tömítés még az eredeti, pedig van már tartalék nekem évek óta, de minek cseréljem le ha az eredeti még olyan rugalmas és puha mint új korában?

2021. jún. 28. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!