A 80L-es Villanybojlerünk valamiért olyan hangot ad mint egy villanymotor búg és sistereg miért van ez?
Nagyon erősen búg és sistergő hangot ad
még nem találkoztam hasonló jelenséggel ez a vízkövesedés jele? vagy elképzelhető hogy a fűtőbetét szigetelése megsérült?
Nem nagyon merem bekapcsolni nehogy áramütést okozzon
a készülék 4-5 éves lehet még nem volt szétszedve lehet épp itt az ideje kipucolni de nem tudom hogy merjem-e így használni. valaki valami ötlet?
Még annyit szeretnék hozzáfűzni hogy a jelenséggel csak a mai nap találkoztam azelőtt sistergésen kívül nem adott más hangot a búgás csak most jelentkezett
főként szakértő véleményét várnám köszönöm :)
tudod te is,hogy mi baja van,
leírtad ,tele van már vízkővel,
ilyenkor szét szokták szedni,kipuc.,és megy megint 4-5 évig problémamentesen
Igen de ennek már rendesen olyan hangja van mint egy heggesztőtrafónak :(
most álltam neki szétszerelni
Itt a baj, hogy már 4-5 éve nem volt szétszedve! 1-2 évente ki kell takarítani. Készülj fel, nagy kosz lesz. Ha leszerelted az alaplapot, nézd meg, hogy van-e rajta anód. (húsz cm alumínium henger) ha nincs, akkor azt venned kell mindenképp. Nem kell vegyszer a takarításhoz, egy nagyobb csavarhúzó is jó. Én az élének az oldalával szoktam lekapírgálni. Esetleg egy kicsi sósavval megkönnyítem, de minimálisan, és vigyázat, erős maró gáz keletkezik! A tartályt is ki kell takarítani.
Vil.szer.
Értem köszönöm
Amúgy a leeresztés valamiért nem jött össze
Nem Hajdu hanem valami olasz bojler egy ideig lefojt belőle a víz de most nézem ahogy a fűtőbetét tetejét megemeltem orrán száján elkezdett fojni a víz
nem tudom miért nem jött ki belőle pedig lekötöttem mind 2 csövet de a hidegen valami szelep van és gondolom a forróvíz csöve felmegy a bojler tetejéig
ebben az esetben nem tudom hogyan kell leereszteni
mostmár úgys mindegy csak hogy legközelebb tudjam :D
Megvan a zúgás oka.
Végig szétrepedt a fűtőbetét :S
Legközelebb a helyes leeresztés:
- nyisd ki a melegvizes csapokat
- a biztonsági szelepen van egy leeresztő kar ezt átfordítod és lassan lecsurog a víz, ha olasz szelep van rátéve nem lesz rajta ilyen kar akkor pedig a hidegvizes csövet tekerd le és azon lefolyik
-feltöltést pedig nyitott melegvizes csapokkal csináld és addig engedd a vizet míg mindegyiken folyamatosan áramlik majd a víz, ha nem így teszel és nem légteleníted le a bojlert könnyen felrobbanhat a légzárvány miatt!
Összerakásnál ne csak a hibás alkatrészt cseréld hanem az összes tömítést és a védőanódot is!És soha ne hagyd ilyen sokáig szervíz nélkül, 1-1,5 évente kötelező vízkőteleníteni!
És még egy jótanács: legolcsóbb eredeti olasz bojler alkatrészek a heilmann.hu webshopban vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!