Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A "22"-s húsdaráló meghajtásáh...

A "22"-s húsdaráló meghajtásához elég-e ez a villanymotor?

Figyelt kérdés
230V-130W-1450 1/min. Egy derékszög lassítóval.
2012. jan. 8. 17:24
1 2
 1/14 fúróferkó ***** válasza:
Semmiképpen,talán üresen megforgatja.
2012. jan. 8. 17:39
 2/14 fúróferkó ***** válasza:
Számolás mellőzésével egy 550-750Wattos 50-80 ford/min körüli hajtómű szükséges egy 22- es húsdarálóhoz.
2012. jan. 8. 17:44
 3/14 anonim ***** válasza:
Talán 1 kávédarálót elhajtana de ezt a méretű húsdarálót semmiképpen!! Ahogy előttem írták minimum az 550W, felénk gyártanak ilyet valami kínai szivattyú motorjára van felépítve a hajtómű, teljes gyári kinézete van.
2012. jan. 8. 23:20
 4/14 _Jessy_ ***** válasza:
1450-ből csinálsz 145 fordulatot (ékszíjas átadás), az azt jelenti, hogy a motoron leadott 130W ~1300W teljesítménnyel jelenik meg a daráló oldalán, úgyhogy szerintem elég. Ha megvan a cucc, akkor kipróbálhatod, aztán vagy megy, vagy nem :) Ha nem indul kikapcsolod és kész, annyi nem égeti le a motort :)
2012. jan. 8. 23:50
 5/14 A kérdező kommentje:

Az a helyzet,hogy a lassító már megvan./1:20-t lassít/ Sokkal komolyabb,mint a vásárokban kapható,egy baja van,hogy derékszög. A darálót megveszem,és kész.

DE! Van egy-az általam említett-hírdetett motor pici pénzért(4500).

Én is kicsinek tartom,de van egy idős a szomszéd utcában,aki a keverőtárcsás mosógép motorjával hajtatja a 22-s darálót. Igaz,ékszíjjal. Úgy tudom az a motor is 130W-os. Mondjuk az primitíven néz ki,láttam működni,még a motoron lévő ékszíjtárcsa is kóvályog,de teszi a dolgát,még marhahússal sincs gond.

2012. jan. 9. 08:00
 6/14 _Jessy_ ***** válasza:
1:20-as lassításnál 20:1 lesz az erőátadás, mínusz egy kevés, ami veszteség. Nem tudom mit jelent az, hogy derékszögű a lassító, de feltételezem a fizika törvényeit ez sem borítja fel :) Szóval így elvileg nagyjából 2600W > 2LE!! jelenik meg a daráló tengelyén, ami ha nem hajtja meg, akkor megrágom azt a mázsa húst, amit darálnál vele :D Hülyeséget félretéve szerintem az előbb leírt 500+W-os ketyerék azért 500-asok, mert egyfelől kínai, másfelől pedig lehet, hogy az erőátadása jóval kisebb, az is lehet, hogy 1:1-es, bár ez azért durva lenne :)
2012. jan. 9. 09:43
 7/14 _Jessy_ ***** válasza:
Még annyit, hogy ha ezzel hajtod meg, akkor vigyázz vele nagyon, mert ez az ujjadat, ha belekerül nem eltöri, hanem lekapja azonnal, mint Cathrina a budiajtót...
2012. jan. 9. 09:44
 8/14 anonim ***** válasza:
63%

Jessy-nek.

Tőled idézve a fizika törvényeit a kínai motor sem tudja meg hazudtolni az 1W ott is 1W bárhogy is nézzük.A másik talán nem kevésbé fontos dolog amit senki sem nézett az indító nyomaték, szerinted annak a 130W-os motornak mekkora lehet? A szöghajtás mivel csiga-csigakerék párból áll eleve önzáró megmozdítani sem fogja nemhogy darálni lehessen vele . Javítottam anyám ősöreg orosz darálóját ami kb fele a mi 8-as méretünknek na abban volt 150W-os motor meg 1 nagy halom fogaskerék.Az ipari Szavaria 3 fázisú darálókban 750W(1Le) motor van,a darálót pedig láthatod bármely hentesnél.

1 villanyszerelő.

2012. jan. 9. 12:49
 9/14 _Jessy_ ***** válasza:
Az indítónyomatékra gondoltam, csak nem írtam le.Az valóban gond ez lehet, a másik pedig a hatásfok. Az ősöreg orosz darálóról csak annyit, hogy azt egyszerűen túlméretezték, mint mindent :) Nem véletlen, hogy pl. egy kínai fúró bexarik 1-2 év alatt, az oroszt meg nem lehet megölni :)
2012. jan. 9. 13:28
 10/14 A kérdező kommentje:

Ez a "derékszög lassító"--ez a primitív,sz@r fajta.

[link]

Ez egy jó fajta: [link]

Az igazi ez lenne....

[link]

2012. jan. 9. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!