Hogyan kell a NiMH akkumulátort helyesen használni?
Ma vásároltam egy Remington MB4110 borostaformázót.A készülék NIMH akkuval rendelkezik.A használati utasítás szerint az első használat előtt, 14-16 óráig kell tölteni aztán használni.Ill félévente a kisütést megismételni.
Ez eddig világos.Az első amin fennakadtam, hogy a neten több helyen azt olvastam, hogy az első használatba vétel előtt a kisütést 3* kell elvégezni.Melyik a helyes?
A következő dolog pedig az lenne, hogy a használat során teljesen le kell-e meríteni,és aztán totál feltölteni, vagy egy kis energia mindig maradjon benne?Erre sehol nem találtam egyértelmű választ, mert valahol azt írják, hogy az árt ha teljesen lemerül, valahol azt, hogy TIlOS rátölteni.Kérném, hogy csak az válaszoljon aki valóban ért hozzá!Köszönöm.
Az előző válaszoló butaságot írt, nyugodtan rá lehet tölteni akárhányszor, amiről ő beszél az a NI-CD (Nikkel Cadmium) akkumulátor, ilyet már nem gyártanak. Ahogy írják is félévenként süsd ki, vagy esetleg gyakrabban, és igen, ezt a típust még formázni kell, de elég egyszer 16 óra, de nem rontasz el semmit, ha háromszor csinálod.
A hordozható telefonokban is ilyen van, és ahányszor a helyére tesszük, mindég rátölt, mégis évekig bírja az akkumulátor. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!