Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért forog a mikróban a...

Miért forog a mikróban a "tányér"?

Figyelt kérdés
2011. okt. 26. 06:28
1 2
 1/11 anonim válasza:
gondolom azért, mert nem minden irányból éri a "mikrohullám" és megforgatják, hogy ez ne így legyen:DD
2011. okt. 26. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem meg azért mert van alatta motor.
2011. okt. 26. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért van forgatva mert a magnetron ami kibocsájtja a mágneses hullámokat az erősen koncentrált özönt zúdít be a belső rész egyik nyílásán.

Hogy ne csak a kaja egyik oldala melegedjen meg, ezért forgatni kell.

Kb olyan elven működik mintha egy zseblámpa világítaná meg közelről. A tárgy mögött árnyék keletkezik, hiszen a mikrohullám nem hatol át a kaján és nem verődik vissza róla, ott nincs melegítés. Elnyelődik a felszínében, onnan szimpla hőátadással terjed a keletkezett hő. Persze lazább szerkezetű anyagokon jobban áthatol, ezért forró a buktában a lekvár.

A folyadékban kevésbé hatol mélyre, ezért tud a felszíne túlhevülni, miközben a belseje hidegebb.


Szóval a forgatás az egyenletes melegítést szolgálja.

2011. okt. 26. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
most meg ne kérdezzétek melyik irányba jo ha forog :D
2011. okt. 29. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 sashinka válasza:
Azért mert a gépet nehéz volna forgatni a tányér körül! Viccet félretéve ,a hullámok egyirányú áramlása miatt így ,egyenletesebben melegít ,elméletileg ,gyakorlatilag nem így vettem észre . "meleg tányér hideg kaja"
2011. nov. 1. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

"meleg tányér hideg kaja"


Ezt is leírtam, csak a felszínt melegíti, onnan hőátadással terjed befelé, tehát jogos a kívül hideg, belül meleg. Ez nem a mikró hibája, ez az embereké akik nem tudják a működését.

2011. nov. 2. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:
azért hogy ne egy helyben álljon :D ez nagyon-nagyon jó kérdés :DDD
2011. nov. 2. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
Azért mert a tányér kerek és nem szögletes!!!
2011. nov. 2. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
66%

akkor mégse tudjátok a mikró működését, valóban az egyenletesebb hőelosztás miatt forog, viszont a mikró a VIZET melegíti minden kajában... mivel a lekvárban több a folyadék, az jobban felmelegszik

nincs olyan, hogy a leves felszíne forró a belseje meg hideg, ugyanis folyadékoknál sokkal gyorsabb a hőközlés

2011. nov. 3. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Keresem válasza:

Részben azért is szükséges a forgatás, mert a mikróban úgynevezett állóhullámok alakulnak ki. Ez annyit jelent, hogy néhány centiméteres távolságokban vannak forró és hideg pontok. Ha folyadékot melegítünk vele, akkor a folyadék a természetes áramlása következtében megoldja a "keverést", de például egy darab hús nem tud áramlani. :-)

Ha kipróbálod (csak óvatosan!!!), akkor forgatás nélkül a cukor "csíkosan" lesz karamellizálódva. A forgatás azért kell tehát, hogy azon részekhez is odaérjen a meleg, ahol az állóhullám nem melegített volna. Az állóhullám azért szükséges, mert ha össze-vissza hullámzana, akkor nem tudna úgy melegedni.

2016. ápr. 25. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!