23+4 hetes kismama vagyok. Az ebédemet melegitettem a mikróban,4-5percig. Mikor kivettem a tányért (egyszinű festett kék kerámia, valami kellemetlen szagot éreztem. Már megettem az étel felét mikor rájöttem hogy a tányér festékje büdös. Ártottam?
Szia.
Szerintem ez nem olyan nagy mennyiség, hogy kárt tegyen Bennetek. Kedves, hogy ennyire odafigyelsz a Picidre.
De amúgy én arról nem is hallottam, hogy kerámiaedényt lehet mikrózni. Lehet? Én csak műanyagot szoktam.
Szerintem ez a mennyiség még biztosan nem.
DE, van egy olyan sanda gyanúm, hogy maga a m.hullám káros.
Inkább hagyományosan melegítek,- persze nem mindig, mert van, hogy nagyon sietek,- vagy meleg víz fölött. Abban jobban bízom.
Kwerámiában biztonsággal lehet melegíteni, de festetlenben. Bizony, lehet, hogy a festék nem bírta a megterhelést, és a hőhatásra párologni kezdett.
Ilyen kis mennyiségtől ne tarts, és igaza van az egyik válaszolónak, a tested nem önti bele a babába a méreganyagokat. A lepény erőteljes szűrő- és védőhatása itt is érvényesül.
Én nem félek a mikrohullámtól. Akkor is ér mikrohullámú sugárzás, ha nincs mikróm: az űrből. Ráadásul folyamatosan, éjjel-nappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!