Lelehet szigetelni egy bojlert?
2 szintes családi házban lakunk, 2 bojlerünk van. Egyik lent a garázsban 120l, másik pedig fent a tetőn 80l (padlástér). Egyik helység sincs szigetelve, nyilván nincs olyan hideg mint kint a szabadtéren, de mégis megfordult a fejemben, lehet lekellene szigetelni kívülről a bojlert, talán jobban tartaná a meleget, és kevesebb áramot fogyasztana. Szóval a kérdés, hogy lehetséges ez? Van értelme? És ha igen, hogyan, milyen módszerrel?
A válaszokat előre is köszönöm!
A bojler fala már eleve szigetelt, mert dupla és ki van bélelve szigetelőanyaggal. Ha nem lenne, akkor tényleg gyorsan lehülne a benne lévő víz. Olyan az egész, mint egy termosz.
Köszönöm mindenkinek!
Igen, van a csövön szigetelés! Csak a bojleren nincs, illetve tudom, hogy „szigetelt”, én + szigetelésre gondoltam! Valahogy úgy vagyok vele, ahogy az utolsó írta, bizonyos hőveszteség biztos jelentkezik a 0 - +5C padláson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!