Hajdu vagy Ariston bojlert vegyek?
Mi hajdut vettünk, egy ismerősünk ajánlására aki épp egy olcsóbb valami olasz márkájú bojler alkatrészéért jött, mert valami gond volt vele (nem rég vették)
Ha esetleg meghibásodna akkor véleményem szerint: könnyebb hozzáértő szerelőt találni, könnyebben lehet alkatrészeket beszerezni hozzá
és szerintem jobb minőség, és magyar
Ha abszulút minőségre vágysz akkor Hajdú.De ebből is az eredetit, a diszkont hajdú(aquastick a neve)100%-ig az olasz bojlerek alkatrészeiből épül fel.
De ha épp nincs annyi pénzed mert a Hajdú brutálisan drága, nyugodtan vehetsz olasz bojlert is,nagyon egyszerű szervízelni,már minden modellhez kapható bármilyen alkatrész(és az alkatrész is olcsóbb mint a hajdú).
Az nem szempont hogy a hajdúnak tenyérnyi nyílás van az alján az olasznak pedig 55 mm-es.Tisztításkor csak kimosod vízzel az pedig bármilyen nyíláson ki és be folyik, nem kell abba nyúlkálni kézzel.És már minden olaszra van 5 év tartálygarancia úgy mint a hajdúra!
Tisztelt utolsó,
Némileg nem osztom a megállapításod hogy az új Hajdu boyler 100%-ig olasz alkatrészekből épül fel. A szabályzó-korlátozó egység valóban egy dobozba került, de a betét és az alaplap nem változott. Az alsó burkolat és a kontroll lámpa valóban új, de külső szabályzó az olasz modelleken(amivel én találkoztam) nincs. Ennyit az egyezésről.Ahhoz viszont sok sikert kívánok neked ha te takarítás szempontjából egyenrangúnak tekinted a két gyártmányt. A Magyar embereket ismerve(sajnos) addig használnak pl:1 boylert amíg az működik semmi karbantartás.Kíváncsi lennék én a te olasz boyleredre mondjuk 15 áv üzem után, hogy hogy takarítod ki.Pár hónapja Abonyban volt szerencsém hozzá kb 3 vödör vízkő jött ki belőle.Jó meló volt.
Köszönöm a válaszokat!
5 éve vettük meg a családi házunkat és akkor márt benne volt ez a HAJDÚ 120 literes bojler .Akkor volt egy nagy szervize ami tényleg nem került bele 10e. ft-ba . Azóta tökéletesen működik.
A csere oka: nagynak tűnik a 120l 3 embernek, talán a 80l-es is elég lenne és még kevesebbet is fogyasztana, nem tudom hogy hány éves lehet a mostani, félek hogy az esedékes szervizkor csavarok berohadva perem elgyengülve stb. Ezért vagyok tanácstalan.
Ha a régi hajdú volt, akkor az új is az legyen ugyanis milliméterre ugyanaz a felfogatási méret mint a régieknek így csak le kell akasztani az öreget és kicserélni újra.
Ha kissebbet veszel csak a flexibilis csövet kell hosszabra cserélni és már üzemkész is.
És egy jótanács:már a hajdúhoz is olasz biztonsági szelepet csomagolnak, ezt ne szereld fel mert az eredeti magyar hajdúhoz gyártott mmg típusú szelep megbízhatóbb -jobban kezelhető és garanciális is!Ez 2200 Ft+, de nyugodtabb lehetsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!