Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha a mikróba nem rakhatsz...

Ha a mikróba nem rakhatsz fémet, akkor a belső borítása miért lehet fémből?

Figyelt kérdés
2011. aug. 6. 00:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Tessék kapaszkodni!

Aki emlékszik a mikrósütők "hajnalára", az tudja, volt olyan is, amiben nem forgott a tányér Nekem még van olyan, grilles is. Ha ebben melegítettem mondjuk lencsefőzeléket, akkor a mikrofejtől nézve (amit tudom csak, hogy hol van) volt meleg zóna, aztán hideg zóna, aztán meleg zóna. ( ma már forog a tányér, ez kevéssé észlelhető). És akkor: a fém burkolat abban a távolságban van, ahol lencsefőzelékem hideg lenne, azaz a hullámhossz és a távolság függvényében ott nem melegít.

2011. aug. 9. 21:38
 12/16 A kérdező kommentje:
Szóval azt mondod, hogy ameddig forog a kanál a mikróban addig nem lesz semmi gond? Ez mind szép és jó de semmi köze sincs a kérdéshez...
2011. aug. 10. 22:11
 13/16 anonim ***** válasza:
Utolsónak: a mikró általában téglatest alakú, nem gömb, márpedig csak gömb alakú házban lehetne kivitelezni azt, hogy a mikro belsejének egy pontjától a mikró házának minden pontja ugyan olyan távolságra legyen.
2011. aug. 10. 22:32
 14/16 anonim ***** válasza:

Én nem ezt mondtam!

Mégegyszer! A vasból (fémből) készült szemközti fal (mert a magnetron nagyjából csak egy irányba sugároz) olyan távolságban van, hogy ott éppen nem melegít!

Nem lehetne 2cm-el sem közelebb, sem távolabb!

Olvasd el és értsd, amit írtam....

2011. aug. 10. 22:35
 15/16 anonim válasza:

Én értem miről ír a kedves válaszoló társam, de ezt te is kipróbálhatod otthon. Kiveszed a tálcát vagy leállítod a forgást, és beleszórsz reszelt sajtot finoman majd elindítod. Egy idő után a sajt ott ahol a hullámok elérik a szélső értéket a sajt megpirul/ég, máshol pedig nem. Így láthatod a hullámokat és azt is hogy a mikró fala pont nem lesz a hullámban.

Azt viszont még nem tudom hogy a magnetronra merőleges falak hogy ússzák meg. A magnetron csak egy irányba sugároz így azok a falak bele sem esnek?

2011. aug. 12. 09:56
 16/16 A kérdező kommentje:
Minden szép és jó, és értem már hogy hogy sugároz a magnetron vagy mi a fene, de azt még mindig nem írta le senki se, hogy miért lehet fémből a mikró belseje. =)
2011. aug. 12. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!