Ha a mikróba nem rakhatsz fémet, akkor a belső borítása miért lehet fémből?
Tessék kapaszkodni!
Aki emlékszik a mikrósütők "hajnalára", az tudja, volt olyan is, amiben nem forgott a tányér Nekem még van olyan, grilles is. Ha ebben melegítettem mondjuk lencsefőzeléket, akkor a mikrofejtől nézve (amit tudom csak, hogy hol van) volt meleg zóna, aztán hideg zóna, aztán meleg zóna. ( ma már forog a tányér, ez kevéssé észlelhető). És akkor: a fém burkolat abban a távolságban van, ahol lencsefőzelékem hideg lenne, azaz a hullámhossz és a távolság függvényében ott nem melegít.
Én nem ezt mondtam!
Mégegyszer! A vasból (fémből) készült szemközti fal (mert a magnetron nagyjából csak egy irányba sugároz) olyan távolságban van, hogy ott éppen nem melegít!
Nem lehetne 2cm-el sem közelebb, sem távolabb!
Olvasd el és értsd, amit írtam....
Én értem miről ír a kedves válaszoló társam, de ezt te is kipróbálhatod otthon. Kiveszed a tálcát vagy leállítod a forgást, és beleszórsz reszelt sajtot finoman majd elindítod. Egy idő után a sajt ott ahol a hullámok elérik a szélső értéket a sajt megpirul/ég, máshol pedig nem. Így láthatod a hullámokat és azt is hogy a mikró fala pont nem lesz a hullámban.
Azt viszont még nem tudom hogy a magnetronra merőleges falak hogy ússzák meg. A magnetron csak egy irányba sugároz így azok a falak bele sem esnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!