Mi az oka a ruhák foltosodásának?
Whirlpool felültöltős mosógépünk(6 éves) több, mint 1 éve minden mosás után ha fehér, ha színes foltot hagy a ruhákon - és nincs kivétel. Póló, nadrág, fehérnemű, zokni, ágynemű és még sorolhatnám. Eceteztük, vízkőoldóztuk, alul-felül kitakarítottuk, esetleg haj miatt. Homoktól megtakarítottuk - az adagolókat folyamatosan mosom. És nem tudom, hogy mi a baj :( Egyik mosógépszerelő azt mondta, hogy a processzor hibás míg a másik azt, hogy nagyon vízköves - miután mindegyikük megnézte azt mondták, hogy nem tudják, hogy mi a baja és ennyi :( Valakinek esetleg volt már ilyen gondja? Nem rozsdafoltok hanem a ruha színétől sötétebb foltokat hagy valami.
Teljes káosz - lehet, hogy új mosógép kell és ez, ami most van eddig bírta? Van valami ötlete valakinek, hogy mi ez?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Első válaszoló kérdése: nem az egész ruhát betöltő foltok hanem... csak részletek(nagy foltok, amik összefüggőek, de mégsem az egész ruhán van... vagy csak a hason vagy csak a ruha hátán... képen tudnám megmutatni igazán). Tehát itt egy nagyobb folt - amott egy kisebb.
Második válaszoló kérdése: Nekem AWT 2284/4 van. Mi sósavmentes vízkőoldóval vízkőoldózzuk, mert a trisót nem merem belerakni. Én úgy hallottam, hogy nagyon marja a dobot és a gumi részeket. Nem tudom akkor, hogy mi lehet a baja :S ma megint felhívunk egy mosógépszerelőt hátha a harmadik szerelő jobbat mond, mint az elődjei. Tiszta az adagoló, mert hetente a mosások után kitakarítom - viszont nyitva szoktam hagyni a fedelét :S lehet, hogy attól mocskolódik, de szerintem nem az a foltok okozója :S de majd hátha kiderül.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Nem hívtunk szerelőt, hanem a párommal teljesen szétszedtük - majdhogynem darabjaira a mosógépet és tudjátok, hogy mi volt a baja? A csőben, amin jön ki az öblítővíz meg miegymás - ha még láttatok nyálkát, szappanlerakódást meg miegymást. Arra saccolok, hogy mint a fizikában is - lehet nem volt olyan nyomás a víz engedésekor és visszafolyt a dobba a víz. Ja domestossal meg utána ecettel beáztattam a csövet és mint a sár olyan lé jött le róla. És az lehetett a gond, mert ami új adag szennyest kimostam már nem volt annyira foltos. Van, amin még van, de már lényegesen kevesebb folt van rajtuk. Úgyhogy nem a dob, nem az adagoló, nem a szűrő hanem a cső volt a hiba - alig tudtuk leszedni :S
De azért nagyon szépen köszönöm a segítséget :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!