A 80 literes bojlerem 500 ml-nél is többet csöpög 24 óra alatt, ez így normális?
Elég viccesek az előzőek, próbálok szakmai szemmel segíteni mint villanyszerelő!
A szakaszos ki-be kapcsolás több mint valószínű hogy a vezérelt(régen éjszakai)fogyasztás rendszer miatt lehet.
A vill.óránál van egy rádió vagy hangfrekvenciás vevő ez kapcsol be ha nincs a hálózaton csúcsfogyasztás.Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a nap 24 órájában bármikor bekapcsolhat néhány percre-de néhány órára is.Tehát ez a hiba lehet nem is hiba csak nem ismered fel milyen rendszeren üzemel a bojler.
Az említett fél literes csepegés rengeteg nem szabad ennyinek lennie, valószínüleg elöregedett és/vagy bevízkövesedett a biztonsági szelep szelepüléknek nevezett alkatrésze.Szétszerelés után látszik tisztítható e-vagy cserére szorul.Ennek ára 2250 Ft ha újat kell venni.
És említetted hogy bizonytalan az előélete a bojlerednek.Mindenképpen javasolt egy nagykarbantartás.Levízkőteleníteni kell, védőanódot cserélni(ez 1-2 év alatt teljesen lefogy így védtelen lesz a vízkővel szemben), ellenőrizni a hőfokszabályzót és hőkorlátozót és a vezetékeket.Ha vízkövesen üzemelteted jelentősen megnő a felfűtési idő és ezzel a fogyasztás is, végső esetben kiég a fűtőbetét és a tartály is kilyukadhat.
A vízkőtelenítés költsége: 500-1800 Ft a védőanód és 50-200 Ft a gumitömítés+munkadíj (pl én 3000 ft-ért szoktam vállalni amiben a teljes átvizsgálás is benne van)
20:10: nem rendszertelen a ki-be kapcsolása, többnyire akkor kapcsol be, amikor lefogy a vízmennyiség, szóval nincs éjszakain.
De szimpatikus a hozzáállásod, legfőképp az anyagi. Ha ez élőben is így néz ki, megbíználak a nagykarbantartással, természetesen egy árkalkuláció után.
20.10-es vagyok.
Gondolom te kértél fel munkára Kistarcsáról,de mint e-mailben is írtam az sajnos túl messze van nekem.
De ha esetlegesen további kérdésed lenne szívesen segítek ahogy csak tudok!
Például megadom annak a webshopnak a címét ahol már legalább egy éve rendszeresen beszerzem az anyagokat, náluk még postaköltséggel is olcsóbb mint bárhol máshol!
Szerintem szükséged lesz alkatrészre ehhez a bojlerhez.
A cím: [link]
Köszönöm. Tényleg olcsóbb lenne egy közvetítő honlapról vásárolni, mint a Hajdu márkaboltjából?
Én nem kaptam tőled emailt és nem is írtam. Egyelőre csak itt kérdeztem rá.
Igen.Ritka kivétel de ez nagyon olcsó webshop.De amúgy mindig a márkabolt a legdrágább minden tekintetben ezt ne felejtsd el akár alkatrészt akár készüléket veszel!
Bocsánat de azt hittem te írtál rám, valószínüleg egyik kérdező volt akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!