Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A 80 literes bojlerem 500...

A 80 literes bojlerem 500 ml-nél is többet csöpög 24 óra alatt, ez így normális?

Figyelt kérdés
A lakással együtt vettem, nem tudom hány éves. Nemrég azért kellett szerelőt hívnom, mert egyszer csak nem fűtött, illetve gondolt egyet és csak hajnalban kapcsolt be. Ezt megcsinálta kétszer véletlenszerűen, ekkor felhívtam találomra valakit a kisokosból. Hagyjuk az embert, magyarul alig tudott. Elkért 7ezret, de a probléma ugyanúgy folytatódik, és egyébként ennek az embernek is említettem, hogy szerintem sok ez a vízmennyiség. Aztán -szintén a kisokosból- felhívtam másik szerelőt, elmondtam neki ezt a felfűtési problémát, de ő nem tud egy előre megbeszélt és nekem megfelelő időpontban eljönni, ami este 6-7 körül lenne. A fűtés ugyanúgy néha önálló életet él, de a csöpögési mennyiség változatlanul zavar és nem tudom, hogy ez már van-e akkora mennyiség, ami miatt érdemes aggódnom és szereltetnem.
2011. jún. 13. 20:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Elég viccesek az előzőek, próbálok szakmai szemmel segíteni mint villanyszerelő!

A szakaszos ki-be kapcsolás több mint valószínű hogy a vezérelt(régen éjszakai)fogyasztás rendszer miatt lehet.

A vill.óránál van egy rádió vagy hangfrekvenciás vevő ez kapcsol be ha nincs a hálózaton csúcsfogyasztás.Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a nap 24 órájában bármikor bekapcsolhat néhány percre-de néhány órára is.Tehát ez a hiba lehet nem is hiba csak nem ismered fel milyen rendszeren üzemel a bojler.

Az említett fél literes csepegés rengeteg nem szabad ennyinek lennie, valószínüleg elöregedett és/vagy bevízkövesedett a biztonsági szelep szelepüléknek nevezett alkatrésze.Szétszerelés után látszik tisztítható e-vagy cserére szorul.Ennek ára 2250 Ft ha újat kell venni.

És említetted hogy bizonytalan az előélete a bojlerednek.Mindenképpen javasolt egy nagykarbantartás.Levízkőteleníteni kell, védőanódot cserélni(ez 1-2 év alatt teljesen lefogy így védtelen lesz a vízkővel szemben), ellenőrizni a hőfokszabályzót és hőkorlátozót és a vezetékeket.Ha vízkövesen üzemelteted jelentősen megnő a felfűtési idő és ezzel a fogyasztás is, végső esetben kiég a fűtőbetét és a tartály is kilyukadhat.

A vízkőtelenítés költsége: 500-1800 Ft a védőanód és 50-200 Ft a gumitömítés+munkadíj (pl én 3000 ft-ért szoktam vállalni amiben a teljes átvizsgálás is benne van)

2011. jún. 14. 20:10
 12/16 A kérdező kommentje:

20:10: nem rendszertelen a ki-be kapcsolása, többnyire akkor kapcsol be, amikor lefogy a vízmennyiség, szóval nincs éjszakain.

De szimpatikus a hozzáállásod, legfőképp az anyagi. Ha ez élőben is így néz ki, megbíználak a nagykarbantartással, természetesen egy árkalkuláció után.

2011. jún. 14. 22:46
 13/16 anonim ***** válasza:

20.10-es vagyok.

Gondolom te kértél fel munkára Kistarcsáról,de mint e-mailben is írtam az sajnos túl messze van nekem.

De ha esetlegesen további kérdésed lenne szívesen segítek ahogy csak tudok!

Például megadom annak a webshopnak a címét ahol már legalább egy éve rendszeresen beszerzem az anyagokat, náluk még postaköltséggel is olcsóbb mint bárhol máshol!

Szerintem szükséged lesz alkatrészre ehhez a bojlerhez.

A cím: [link]

2011. jún. 15. 14:10
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Tényleg olcsóbb lenne egy közvetítő honlapról vásárolni, mint a Hajdu márkaboltjából?

Én nem kaptam tőled emailt és nem is írtam. Egyelőre csak itt kérdeztem rá.

2011. jún. 15. 17:56
 15/16 anonim ***** válasza:

Igen.Ritka kivétel de ez nagyon olcsó webshop.De amúgy mindig a márkabolt a legdrágább minden tekintetben ezt ne felejtsd el akár alkatrészt akár készüléket veszel!

Bocsánat de azt hittem te írtál rám, valószínüleg egyik kérdező volt akkor.

2011. jún. 15. 18:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Csöpög még?
2020. dec. 18. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!