Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A 80 literes bojlerem 500...

A 80 literes bojlerem 500 ml-nél is többet csöpög 24 óra alatt, ez így normális?

Figyelt kérdés
A lakással együtt vettem, nem tudom hány éves. Nemrég azért kellett szerelőt hívnom, mert egyszer csak nem fűtött, illetve gondolt egyet és csak hajnalban kapcsolt be. Ezt megcsinálta kétszer véletlenszerűen, ekkor felhívtam találomra valakit a kisokosból. Hagyjuk az embert, magyarul alig tudott. Elkért 7ezret, de a probléma ugyanúgy folytatódik, és egyébként ennek az embernek is említettem, hogy szerintem sok ez a vízmennyiség. Aztán -szintén a kisokosból- felhívtam másik szerelőt, elmondtam neki ezt a felfűtési problémát, de ő nem tud egy előre megbeszélt és nekem megfelelő időpontban eljönni, ami este 6-7 körül lenne. A fűtés ugyanúgy néha önálló életet él, de a csöpögési mennyiség változatlanul zavar és nem tudom, hogy ez már van-e akkora mennyiség, ami miatt érdemes aggódnom és szereltetnem.
2011. jún. 13. 20:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

sajnos igen. kb. normális.

az történik, hogy a tartály tele van. elkezd ráfűteni a szerkezet, ettől a víz tágul. tágulna, de nem tudna hova, ha nem lenne ez a túlfolyó. vissza a vízvezetékbe azért nem lehet küldeni, mert ott lehet 6-8 bar-os nyomás is, ahoz meg nem lenne elég egy sima lemeztartály, oda akkor egy nagy nyomásálló tartály kellene. azt meg nincs aki kifizesse.

namost, azt nem lehet tudni, hogy miről fűt mire a ketyere, de ha a kb. 10 fokos bejővő vízhőmérséklettel számolunk, és 80 fokkal a felfűtésre, akkor kb. 2,5 liter víz veszne el ezalatt egy ekkora bojlerből. ehez képest, a te napi fél litered nem olyan sok.

2011. jún. 13. 20:42
 2/16 anonim ***** válasza:

na ne vicceljünk már, nem, nem normális

vízkőtelenítve mikor volt utoljára?

2011. jún. 13. 20:56
 3/16 anonim ***** válasza:

"na ne vicceljünk már, nem, nem normális"

rakjál egy vödröt az elvezetőcsövetek alá reggel és másnap reggel nézd meg, mennyi víz van benne. nagy lesz a te elképedésed...

nem vesszük észre, mert csak néha cseppen egyet-egyet, de 10 fokról 80ra, az kb. 3% térfogatnövekedés, ami 80-as bojlernél majdnem 2,5 liter.

2011. jún. 13. 21:04
 4/16 anonim ***** válasza:
ki kell cserélni a biztonsági szelepet, nálunk is ez volt a probléma. kb 1000-1500ft-os tétel.
2011. jún. 13. 21:16
 5/16 anonim ***** válasza:
Normális mennyiség.Inkább akkor kezdj igazán aggódni,ha nem csöpög,amikor fűt.
2011. jún. 13. 21:31
 6/16 anonim ***** válasza:
akármit írsz, nem normális, az én vadonatúj bojlerem alatt egy hét alatt nem volt ennyi kicsöpögött víz ;) és azóta sincs, pedig már két éves, igaz rendszeresen karban van tartva ...
2011. jún. 13. 21:36
 7/16 A kérdező kommentje:
Igen, lehagytam egy fontos tényezőt: nincs maxra állítva a szabályozó, tehát nem kell 80 fokra fűtenie. Nem tudom, hogy fokban mit jelent, de odáig van tekerve, ahol a hármas csík kezdődik. A bojler nagyjából 10-13 éves lehet, valami ilyesmit hadovált a szerelő, és nem tudom, hogy volt-e vízkőtelenítve vagy sem. A bamba tekintetű szerelőnek láthatóan és hallhatóan lövése sem volt semmiről, nagyjából véletlenszerűen trafálhat bele néha jól egy problémába. Ez a problémám, hogy mostanra minden iparossal szemben bizalmatlan lettem, és csak végszükség esetén fordulok már bárkihez, mindenhol mindenben a kontárt és a szakbarbárt találtam meg (a lakásfelújítás során is).
2011. jún. 14. 08:28
 8/16 D.O.81 ***** válasza:

Üdv!

A szakaszos fűtést okozhatja az is, hogy RKV vagy HKV vevő kapcsolgatja a bojlert. Ha nincs ilyen vezérlőtök az óránál, akkor lehet hogy a hőfokszabályozó döglődik.

A 0,5 liter víz meg szerintem sem olyan sok.

Üdv!

2011. jún. 14. 08:42
 9/16 anonim ***** válasza:
A hőfokszabályozónak a bojler korához semmi köze. Attól még, hogy 13 éves, lehet jó is. A szakemberekhez való bizalmatlanságról, meg az jut eszembe, hogy dolgoztam egy fodrászhölgynél a Széll Kálmán térnél a Hajnóczi József utcában, (Volt Moszva tér) és ő irányította a lakása felújítását, de holt hülye a lakásfelújításhoz.Össze-vissza csinált mindent, beleszólt a szakmai dolgokba, és amin nevettem, hogy azt mondta: minek kell kicserélni a posztó szigetelésű kábelt, hisz működött...:D A mért főkábele meg volt toldva, és nem akarta kicseréltetni, mondván 12 ezer Forint sok érte, és hogy fél órás munkáért miért kérnek ennyit. Egy elavult hálózatra akarta ráköttetni a mosógépét, villanysütőjét. (1, 1.5-ös vezetékekre)Hiába mondtam neki, hogy ha valami baj lesz, engem jobban elővesznek, mint őt. Egyszerüen nincs tisztában a fogalmakkal. Kérte, hogy vakoljam be a véséseimet. Bevakoltam, és nem tetszett neki, hogy nincs leglettelve, lecsiszolva, holott csak vakolásról volt szó. Kérte, hogy tegyek fel neki pár polcot a spájzba. Kérdem milyen távolságra? Azt mondja kb. fél méterrre. Ötven cm.re tettem fel őket, és nem tetszett neki, mert hogy sok a táv. Mondom neki a kb. fél méterben benne van az ötven centi is. Dehogy ő kissebbre gondolt...Ez a nő egyszerüen lehetetlen volt. Az összes mester a fejét fogva hallgatta az elképesztő dolgait. Ahogy elfordult, mutatták, hogy odafent nincs minden rendben. A gázszerelőnek azt mondta, csak kösse be a bojlert, majd a párja felrakja a csapokat. A gázszerelő meg fogta a fejét, mondván hogyan próbálja ki a csapok nélkül, hogy működik-e? De a csajszi csak kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak kösse be a bojlert, a többit elintézik ők. Kicseréltem a megszakítótáblát vadi újra, új megszakítókkal, és kért bele Fi relét. El kezdte használni a konyhai gépeit, és egy-kettő márnem éppen új neki, és leküldték a Fi relét. Elkezdett veszekedni velem, hogy szar munkát végeztem, és javítsam ki. Megmértem a készülékeit, és biz a mikronál már volt szivárgóáram. Kössem ki a relét. Jó mondom kikötöm, de az nem tartozik a garanciális javítások közé, így fizesse ki a munkadíjjat, és a kiszállást. Nem akarta. Jó, akkor lelépek, mert ingyen nem dolgozom. Erre bezárta bellülröl a lakásajtót. Majdnem hívtam a rendőrséget, csak először beszéltem egy közös ismerősünkkel, aki beajánlott neki, és rábeszélte, hogy nem kellene hülyeséget csinálnia, mert nincs igaza. Végül megnyugtatóan rendeződött az ügy.
2011. jún. 14. 11:47
 10/16 A kérdező kommentje:

11:47: az első két mondatodban semmi újdonságot nem írtál, a többi offhoz meg semmi közöm. Nyilván írhatnék sok mindent a lakásfelújításom negatívumairól, de ez itt nem arról szól. A bojlerem korának ahhoz lehet köze (mint ez az összetett mondatomból is sejthető), hogy ha nem volt még vízkőtelenítve, akkor talán komolyan ráférne. Persze ez nem derül ki kívülről ránézve és kor alapján saccolva, és én meg nem hiszek abban, hogy létezik szerelő, aki ha egyszer szétszedi és belenézve nem lát komoly mennyiségű vízkövet, akkor visszacsavarozza és megelégszik párezer ft munkadíjjal, mikor az igazi pénz a vízkőtelenítésben van - ha kell, ha nem.

Én úgy látom, hogy egy ilyen berendezés lehetséges hiba okai nem is olyan egyenesen következnek egymásból, és jó lenne olyan szerelőt találni, akiben a pénzéhségen kívül intelligencia is lakozik.

2011. jún. 14. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!