Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Kombinált tűzhelyt szeretnénk...

Kombinált tűzhelyt szeretnénk venni, ki milyet ajánl és mennyibe kerül ennek a beszereltetése?

Figyelt kérdés

Elromlott a nagyon régi gáztűzhelyünk, muszály lenne újat vennünk, de nem vet fel minket a pénz, így ez egy nagyon meggondolandó ügy! Olvasgattam itt-ott róluk, de szeretném, ha saját véleményeket, tapasztalatokat írnátok, kinek milyen van, mennyire elégedett, mivel nem az stb. (típus, tudás, szervízelhetőség...), esetleg szakember véleményét is várom!

És még egy fontos dolog: azt olvastam, hogy az adott szakszervíz embere szerelheti csak be a kombi gáz-villanytűzhelyt a garancia miatt - na, ez vajon mennyibe kerül??? És hogyan megy?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2011. máj. 17. 23:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Áramtalanits!Vedd le a használandó konektor tetejét és nézd meg mlyen vezetékkel van bekötve. Ha legalább 1,5 réz vagy 2,5-es aluminium akkor bedughatod a sütődet ezek ugyanis kb. 3000 wattot kibirnak./vill szer/ Egyébbként ugy tudom ujj készülék bekötésénel megkövetelik a biztonságos flexxi kábelt és az un: sárga elzáró csapot. Ha nem olyan van ki kell rá cserélni. Ja!! A konektor földelt legyen!!!
2011. máj. 18. 09:26
 12/22 anonim ***** válasza:

Abban nincs igazad t."ma 00:12",hohy tovább tart a sütés ! Épp,hogy fele~harmada,mint a gáznál!

T.kérdező !

Ha gondolkodsz használtban is,bátran merem ajánlani a >PELGRIM< márkájú kombikat---mindent lehet hozzájuk kapni./ilyen volt az előző:pk 424/

Nekünk most >GORENJE< van...még nem volt vele gond,igaz,csak szűk 5 éves.Kombi ez is,(gáz főz,villany süt)--digit programórás.

A cora-ban most 80 körül láttam.

Óva intelek a románban és törökben készült/összetákolt sz@roktól.

Az a hálózat,amelyik elbir egy automata mosógépet,az elbir egy sütőt is---csak nem lehet egyszerre használni a kettőt,sőt még mikroval sem. Nézd meg az órát és az automatát,ha 16A-vagy nagyobb--járható út,ha kisebb másban gondolkodj.

2011. máj. 18. 14:34
 13/22 anonim ***** válasza:

Orion gyárt 30 ezer körül kombi tűzhelyt nekem is ilyen van szuper! Két lap villany két gázégő felül a sütő villany!

Konnektorra nem szabad tűzhely bedugni mert kimelegszik az érintkező a terhelés miatt!Csak fixen!

2011. máj. 18. 20:43
 14/22 anonim ***** válasza:

"...Abban nincs igazad t."ma 00:12",hohy tovább tart a sütés ! Épp,hogy fele~harmada,mint a gáznál!

T.kérdező ! ..."

na igen ha van otthon egy ipari árramal működő kemencéd az valóban tud 450 C fokot is az valóban gyorsabb, de az otthoni villamos sütők teljesítménye valahol 200-250 C fok között van (nekünk 220). Ezzel szemben a gáz magasabb égéshőjének köszönhetően kb 275 C is produkál max lángon.

Szimpla fizika.

Az ha neked az elektromos sütőd 50-60%-al gyorsabb az teljesen lehetetlen hacsak előtte nem kemping tűzhelyen sütöttél.

2011. máj. 18. 23:11
 15/22 anonim ***** válasza:
A gáz hőértéke 6000 kcal,a villany 750! a gáz jobban szárít!A villany egyenletesebben süt!
2011. máj. 19. 05:49
 16/22 anonim ***** válasza:
Villanyszerelő vagyok, Miskolc környékén tudok segíteni ha kell.
2011. máj. 19. 07:53
 17/22 anonim ***** válasza:
20.43! Aztán vajon miért nem szabad egy 2000 w-os sütőt bedugni a konektorba? Akkor sem a vasalót sem a takaritógépet sem mosó mosogató gépet nem szabad? Azok is ilyen teljesitményüek. És azok a sütők melyek gyárilag villásdugóval vannak ellátva azokkal mi legyen? Levágják a dugót? ha szakember vagy kérlek adj választ /ne nekem a többieknek/ ha nem vagy az akkor ahhoz szólj hozzá amihez értesz.....bocsi
2011. máj. 19. 12:58
 18/22 anonim ***** válasza:

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:11

Csak vítáznék veled továbbra is.....

Nekünk régen komplett gáztűzhelyeink voltak/soha többet!/

A tény:

--Anno a Karancs/ami körégős volt,nem egy kilyuggatott fél collos cső,mint a maiak/--a magy zománcos tepsiben 38 perc alatt sütötte meg a piskótát/12 tojásból/

--Amikor az első kombinkat megvettük->ez egy pelgrim-pk424 volt/ami semmit nem tudott,csak légkeverést/--ez mindig 21 perc volt csak.

Az ételek,sütik nagy része nem igényli még az elektromosok által tudott 220-240 fokot sem,nemhogy a gázos 270-280-fokát.

A mai/nem beépített,azokat nem ismerem/sütők a maguk variálhatóságával(alsó,felső,közép+ légkeverés),kis hőmérsékleten tudják/160~180 fok/a kaják elkészítését---igaz kell egy év,mire mindent kitapasztalsz.

Mi rengeteg/szinte minden nap/süteményt készítünk.

2011. máj. 19. 17:49
 19/22 anonim ***** válasza:

Egyébként ma dobták be a Cora reklámújságot,a hátoldalon van egy kombi Mora 50e-ért.

Igaz nincs benne légkeverés,és nekünk fontos a programóra is.

Azért "kardoskodtam" a Gorenje mellett,mert az mindezeket/is/ tudja,nagymúltú gyár,egyedül ök adnak 3 év garit,és nem kerül 120 körülbe,mint egy Bosch,vagy Siemens.

2011. máj. 19. 17:55
 20/22 anonim ***** válasza:
Orion 39900 Ingyen szállítva! Egyébként fentebb kérdezőnek a villany sütő abban különbözik az ugyanolyan teljesítményű hajszárítótól ,hogy azt hosszabb ideig használod és a használat után nem húzod ki,mint a hajszárítót.Ha a konnektor bármely okból,gyenge vezeték kötéslazulás miatt melegedni kezd,kihúzás után megfogod a hajszárító villásdugóját és az is meleg lesz! Innen tudod hogy baj van!!!A sütőt nem szokás kihúzkodni használat után!!!
2011. máj. 19. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!