Kombinált tűzhelyt szeretnénk venni, ki milyet ajánl és mennyibe kerül ennek a beszereltetése?
Elromlott a nagyon régi gáztűzhelyünk, muszály lenne újat vennünk, de nem vet fel minket a pénz, így ez egy nagyon meggondolandó ügy! Olvasgattam itt-ott róluk, de szeretném, ha saját véleményeket, tapasztalatokat írnátok, kinek milyen van, mennyire elégedett, mivel nem az stb. (típus, tudás, szervízelhetőség...), esetleg szakember véleményét is várom!
És még egy fontos dolog: azt olvastam, hogy az adott szakszervíz embere szerelheti csak be a kombi gáz-villanytűzhelyt a garancia miatt - na, ez vajon mennyibe kerül??? És hogyan megy?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Hát nézd, ha nem vett fel a pénz akkor ne vegyél kombináltat, mert annak jóval drágább az üzemeltetése (csak kényelmesebb.
A beszerelésnél sajna nem csak a gáznál, hanem a villanynál is kell fizetni, de nem vészes, nekünk pár éve olyan 3-4ezer volt. Viszont a gáznál kell egy flexibilis csőt is fizetni pluszban.
Nekünk amúgy kombinált van, de beépíthetős 110ezer volt.
Van a sütőben egy hőkeveréses funkció, na az amit baromira nem használunk ki.
A másik kedvencem a nyárs forgató volt, de igazából nem alkalmas egy ilyen sütő egy normális grill csirke elkészítéséhez, szóval azt se használjuk ki.
Sajnos tényleg alig van mani... De ha már vesz egyszer az ember ilyesmit, akkor ne valami gagyi legyen, mert ugye erre nem minden évben áldozunk...
Ha nem hasznosítható a grill funkció, akkor nem értem igazán, hogy minek bele?? :o
Értem én és igazad van, de tényleg nem lehet figyelmen kívül hagyni hogy folyamatosan drágább lesz az üzemeltetése.
Összességében nem sokkal jobb egy kombinált inkább kényelmesebbnek mondanám.
Nekünk azért érte meg mert a gáz felső rész és a sütő alsó rész külön heyre van beépítve.
A villany sütő hátrányai:
- Drágább az üzemelés.
- Több idő kell a sütéshez.
- Kicsit más az izek (habár ez lehet szubjektív, de mástól is halottam).
- Alacsonyabb max hőfok (kb 200-250 C).
A villany előnyei:
- Pontos hőfok.
- Grillezés (nem csirke, hanem hús szelet vagy szenyó).
- Időzítés.
A grillcsirkével az volt atapasztalatom, hogy egy naogyobb tér és nagyobb teljesítmény kell neki ha a "bolti" minőséget akarnám. Ez méreténél fogva nem képes jól csinálni.
Azonban egy sima hús grillezésre alkalmas és nagyszerű.
Ha szeretsz grillezni és nincs ilyen eszközöd még akkor nem rossz.
Nekünk semmiféle extra eszközünk nincs :S.
Viszont én úgy hallottam, ill. olvastam, hogy a villanyosnak sokkal jobb a sütője, ezért szeretik sokan a kombináltat (szebb sütik stb.). Meg azt is, hogy a légkeveréses milyen jó (nem tudom, ez miért, de mindenki dícsérte). A hőfokokat nem tudom, mert a régi gáztűzhelyünkön nem volt ilyen, csak találomra állítottuk valahová :D.
Hát a szebben süt része az ugye a stabil hőfokot takarja, szóval beállítod a 190C fokot, akkor 180-200 között marad.
Kiszámíthatóbb.
A légkeverés azért nem jött be, mert az amúgy is jóval hosszabb sütési idő több lett volna, jóval.
A grill rács az nagyon jó és egészséges is úgy csinálni az ételeket.
Végül is ha nincs elektromos grill akkor megéri
Konnektor vagy elektromos doboz, ami bírja a közepes amper terhelést.
Elméletileg földeltnek kell lenni, de szerintem ez utóbbi egy csomó helyen nem megoldható.
Arra kötik amire akarod, max a földelést megkövetelheti és/vagy a megfelelő terhelhetőséget mint írtam, DE elő kell készíteni a helyet, szóval ha van villanyszerelő munka és fal vésés akkor ezt meg kell csinálni.
Nem érdemes ezért egy konnektor helyet beáldozni, hacsak nem volt amúgy is használaton kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!