Az elem töltőbe lehet olyan elemet is rakni ami nem tölthetős hanem sima? És ha nem akkor mi lesz az elemmel ha mégís bele rakom?
A töltögrtős válaszolóknak üzenem.
Lehet valóban alacsony árammal hosszú ideig.
De annyi energia lesz benne csak, hogy egy felióra menjen róla pár hétig. A szárazelem használatakor irreverzibilis folyamatok mennek végbe a felépítése miatt. Részben vesz fel energiát, pl gombelemnél egy-két hétig megy is a kvarcóra, de többet ne várj.
Viszont van egy kollégám, aki szentül meg van győzödve a tölthetőségéről. Mindig tudjuk ha utána vagyunk műszakban, mert rendszeresen szétrepülnek az elemei. Nem mind.
De az volt a kérdés hogy elemtöltőben mi lesz vele. Attól hogy egy nem pukkan szét, mert van ahol elereszt a nyomás, attól még a többivel lehet gondja.
A hosszú idő kis áram pedig akkor volna reális, ha legalább a negyede kapacitáaát vissza lehetne sajtolni. De sajnos nem így van. Max egy távirányító megy róla rövid ideig, de pl lámpában semmi esélye vagy távirányítós kisautóban.
Szóval a töltögetőknek igaza van, a sz@rt is meg lehet enni, csak rossz az íze.
Mennyi hozzá nem értő próbálja magát annak feltüntetni!
Én se vagyok az, de azt biztosan tudom - és remélem mindenki, hogy az elemek nem tartalmaznak robbanásra alkalmas anyagokat. Valami sav van benne meg szén vagy valami fém - mondom, hogy nem tudom én se pontosan!
A nem újratölthetőkben nyilván valami vegyi reakció áramot csinál, de az nem visszafordítható folyamat, a töltő áramának hatására nem változik vissza egy vegyi anyag olyanná, mit ami régebben volt.
Az újratölthető elemeket nevezik néha miniakkumulátoroknak is.
Viccből szívesen mondanám, hogy ha nem újratölthető elemet teszel be egy töltőbe, akkor nem csak felrobbanhat, hanem elrákosodhat a kezed is, amelyikkel beleteszed, esetleg elkezd vizesedni az a fal, amelyiken a konnektor van, vagy csak le fogja dobni a tapétát. Lehet, hogy kilövi a betett elemet, tényleg jó, ha védőszemüvegben teszed bele, de az is lehet, hogy szétfolyik a töltő elemestül. Sőt, lehet, hogy a nem tölthető elem a töltőn és az elektromos hálózaton keresztül e-mail üzenetet küld az elem és a töltő gyártójának, így perceken belül ott a rendőrség, tehát el kell bújnod...
vrrrr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!