Loki69 kérdése:
Filteres kávéfözöt használok teafözésre,viszont egyre nehezebben csepeg át a víz. Milyen vizkőtelenitést ajánlottok,akár bolti akár házi praktikák?
Figyelt kérdés
#Teafözös.
tegnap 14:16
2/7 anonim válasza:
Áztasd be 20% ecetbe főzd át , majd mezei vízkőoldóval főzz egy adagot . Utána vízzel futtasd le az öblítését .
3/7 Szervizmérnök úr válasza:
Most maga a műanyag filter tömítődött el, vagy a készülék csepegtető része?
Filtert én megoldottam egyszer, volt egy jó márkás mikrofilter, ráküldtem a sósavat. Csak azzal nem számoltam, hogy a kémiai reakció hőfejlődése megolvasztja a finom műanyag hálót, tehát attól el is kellett köszönni.
(Nem mintha ilyen kávét fogyasztanék, főleg teához volt használva, amíg élt.)
Korábban hipóval fehérítettem, azt még kedvelte.
Amúgy lehet savazni is, csak nem mindegy a koncentráltság (sav erőssége), attól függ a reakció hevessége, a hőfejlődés.
4/7 anonim válasza:
Én a citromsavra esküszöm vízkőtelenítéshez. Az ecet se lenne rossz, de annak túl erős a szaga.
5/7 anonim válasza:
Vízkőoldó. Ne töményen, de mondjuk 3 rész vízkőoldó 1 resz viz.
Utána természetesen sima vízzel 1szer 2szer mosd át. Tökéletes lesz.
7/7 anonim válasza:
Citromsav. Ecetsav nem való háztartási gépbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!