Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen szivattyú a legalkalmas...

Milyen szivattyú a legalkalmasabb egy 70 méteres kúthoz, ami a háztartást is megfelelően el tudja látni?

Figyelt kérdés

2022. szept. 22. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A legbikább, amire csak van lóvétok. Ne spórolj!
2022. szept. 22. 23:15
 2/4 DK-s ***** válasza:

70 méter?!

Én ezt ketté bontanám.

Egy szivattyú a kiemeléshez egy tárolóba, és egy másik, amelyik a tárolóból látja el a házat.

2022. szept. 23. 08:32
 3/4 anonim válasza:
100%
Google->mélykuti szivattyu vagy csöszivattyu és hozzá nyomáskapcsolo. De ne a 20 ezres kinai szart vedd mert rosszul jársz. Nekem 110 méteren van vizem és én is ezen aksrtam sporolni. Hát nem volt jo ötlet kurvára. Most egy toro van lenn elöszurövel 20 mikronra 2 évente kiszedem szuröcsere és semmi gondom. Ja az se mindegy mekkora a vizoszlopod és mennyi idö alatt termelödik vissza a vized ezért kell a nyomáskapcsolo ami szabályozza ezt nehogy leégjen szivattyud. Igaz elvileg van szárazonfutásvédelem beépitve de ördög nemalszik. Legjobb ha ugy van megoldva hogy 1 köbös tartályba tolod a vizet idökapcsoloval hogy folyamatosan utántöltsön és onnan házi vizmuvel nyomod szét a házban ahova kell.....
2022. szept. 24. 06:47
 4/4 Meton ***** válasza:

Minimum két szivattyú kell. Egy, ami felhozza a vizet. De ez nem ad elég nyomást, ezért sorba kell kötni egy másikat, ami megcsinálja a nyomást. Plusz kell egy tartály, ami lényegében állandó nyomást biztosít, hogy ne kelljen mindig elindítani a szivattyút, ha megnyitod a csapot.

Ha jól emlékszem, mi egy hétlépcsős mélykúti szivattyút raktunk le, de a lényeg az emelési magasság, hogy meglegyen. 1 bar 10 m-t jelent. Ha kicsit kevesebb, akkor a fenti szivattyú rásegít. A kettőt együtt kell számolni, de figyelembe kell venni, hogy kell 4 bar a háztartásnak.

A homok nagyon hamar kinyírja a szivattyút, ezért olyat vegyél, ami jól bírja. Nálunk 10-15 évig simán ment, pedig homokos a talaj. Igaz, a víz kristálytiszta és éppen ez a lényeg. Ha nem homokos az ivóvíz, akkor a szivattyú nagyon sokáig fog menni.

2022. szept. 24. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!