Qilive mikrohullámú sütő miután lejár is zúg, miért?
Direkt van-e, át lehet-e állítani, baj-e, jó-e?
Teljesen új.
Igen, az lesz az.
Ez normális? Vagy vigyem vissza?
Még tegnapi vettem.
Korábbi mikronk ilyet nem csinált.
Még nem hallottam ilyenről,
A helyedben visszavinném.
"Igen, az lesz az."
Mármint pontosan mi, a ventilátor meddig megy?
Ha kikapcsol, akkor jó a kapcsolója, mi a gond?
Most mondjuk melegitettem tejet 2 percre, és utána miután lejárt, kivettem a tejet, utána 2-3 percig még megy a ventilátor és zúg a gép.
Világítani nem világít és a tányér sem forog.
Viszont ha bármit csak fél percre teszek be (ugyanezt a tejet visszaraktam fél percre, ekkor már forró volt) akkor utána nem ment a venti, nem buúgott.
Újabb konstrukciókban lehetnek szenzorok a páratartalom, hőmérséklet mérésére, sőt ételazonosító és képalkotó szenzor is lehetséges a luxus kategóriában, meg persze internetes kapcsolat, távvezérlés, amit akarsz.
Hogy meddig menjen a ventilátor, ami segíthet kiszellőztetni, visszahűteni azt ezeknél már szoftveres algoritmus döntheti el, a szenzorokra is támaszkodva.
Eléggé bizarr dolog, működés szempontjából nem tartom normálisnak! Ha még van rá garancia, vidd vissza!
Na de amúgyis, egy ilyen noname márkától mégis mit vártál?
Az Auchan Qilive készülékei nagyrészt a török Vestel gyárban készülnek, ami egy hatalmas gyárkomplexum, a termékek pedig szakmai szemmel tekintve elég profi módon tervezettek.
Auchan TV-k között lehet ugyan kínai is, az már kicsit lejjebb van.
Qilive mikrosütők vannak egyszerű és összetettebb, olcsóbb és drágább darabok.
Aki ismeri az egyszerű mikrosütők áramkörét, az tudhatja, hogy a ventilátor és a tányérmotor egyszerűen párhuzamosan van kötve, tehát csakis egyszerre tudnak működni.
Noha némelyik típusnál lehet 24 V-os tányérmotor, de azt is úgy oldják meg, hogy a ventilátor motorjának tekercsén van egy 24 V-os szekunder kiképezve, arról megy a tányérmotor, tehát így aztán csakis egyszerre tudnak működni.
Más a helyzet a fejlettebb, bonyolultabb típusoknál, amiről fentebb is már említést tettem.
-----------------
Egy felhasználó kérdése:
"ó estét, a Quilive 6865 mikrohullámú sütő nem kapcsol ki automatikusan használat után, még az ajtót kinyitva sem kapcsol ki, mit tegyek?"
(Ne tegyél semmit, ezt én teszem hozzá.)
---------------------------
----------------------------
(Google fordítás.)
A mikrohullámú sütőm folyamatosan zajong, még a befejezése után is. Ez normális?
"Igen, ez egy normális hang. A ventilátor használat után lehűti a mikrohullámú sütőt. Az időtartam attól függ, hogy mennyi ideig működött a mikrohullámú sütő."
Eddig a hűtőventilátor csak a termék hosszabb használatánál működött, az utóbbi időben azonban a hűtőventilátor rövidebb használat esetén is működésbe lépett.
-----------------------------------------------
Még ha körülbelül egy percig is használja, megjelenik a hűtés kijelző, és egy ideig nem fogja tudni használni. Probléma van a használattal?
Szerintem középkategóriás (43e Ft volt) gépről van szó, pontosan: Qilive 152345
Ennél is lehetséges, hogy direkt csinálja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!