Ekkora teljesítményű villanytűzhelyet elbír a hálózat?
Új indukciós villanytűzhely vásárlásán gondolkozok de kicsit elbizonytalanodtam a téren, hogy az elektromos hálózat elbírná e.
Gorenje GEIT5C60BPG Elektromos,indukciós tűzhely-ről van szó, a teljesítménynél 10500W szerepel.
A hálózatunk 1 fázis, 16A
Vélemény? Elbírná a hálózat, vagy csak kompromisszumok árán?
Ezeket 2x16A szokták köti + 1x16A a sütő.
Neked ennek a harmad van csak, és indukciós edényeket kell venned, az olcsók nem jók, a tefal cuccai jók és tűrhető az áruk.
Ilyen hálózat esetén maradj a gáz főzőlapnál elektromos sütővel.
Egyszerre használva 10500W / 230V = 45.652173913A. Ez bőven túl van az 1x16 Amperen.
De most olvasom, hogy az egyes főzőzónák teljesítménye külön-külön 1800-2000W. 20 éves nagyobb porszívó/takarítógép is ennyit fogyaszt. Ezt még elbírja a hálózat, ha egyszerre csak 1-et használsz.
Nem bírja el.
Jó hogy megkérdezted mielőtt megvetted.
Sokan csak vásárlás után szembesülnek ezzel amikor be akarják köttetni...
Azért furcsálom, mert társasházban lakom. (bp, 1.kerület) és nincs gáz bekötve, ergó a gáztűzhely kizárva.
Volt itt egy régi villanytűzhely, de az átkosból még kb...
Nem tudom hogy a többi itt lakó, hogyan oldja meg?
Ha olyan ház, hogy bele tudsz nézni mások villanyóraszekrényébe, akkor meglátod.
Hogy hányan kértek maguknak több áramot.
Egyértelműen kevés 1x16A ehhez a fogyasztóhoz. Minimum 3x16A megtáplálás kellene neki.
A jelenlegi 1x16A -hez 1 zónás készüléket tudsz használni. Ezeket egyszerűen be lehet dugni a konnektorba.
tegnapelőtt 19:04 Nagyjából minden válaszodban ide szoktad biggyeszteni a "szabályzat" pontjait, tehát légy szíves a kérdésre válaszolni!😀
Kérdezőnek: Egy fázissal ne próbálkozz ilyen készülékkel, vegyél inkább kombi gáztűzhelyet elektromos sütővel és gáz égőlapokkal. A sütő teljesítményére még akkor is oda kell figyelni!
Egy átlag modern háztartásnak gáz fűtés esetén a 1x25A is necces sokszor, nem hogy még a 16A- terhelni egy villany tűzhellyel.
Egy jobb hajszárító és egy közepes vízforraló lecsapja a 16A-s kismegszakítót. Szerintem ez nem extra! A gyerekek teát kérnek vacsihoz, anyu meg hajat szárít a fürdőben.
8.
Neked elmentek otthonról, 6. beírásom a kérdező 5. sz. kérdésére egy logikus válasz. Ilyen "bonyolult" szálakat te már nem tudsz értelmezni.
De semmi közöd hozzá, rosszindulatúan kötekedsz már megint, bamba szmájli, foglalkozz már magaddal...
Te sérted meg ezáltal a szabályzatot, felesleges kötekedéssel, provokációval.
Ha totál butaságot írtam volna, ahhoz sem lenne közöd, csak amiatt egyik fórumon sem szoktak törölni, nem sért szabályzatot.
Trollkodás, személyeskedés, az már igen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!