Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Az elektromos tűzhely használa...

Az elektromos tűzhely használat után húsz perccel lekapcsolja a kismegszakítót, vajon miért?

Figyelt kérdés
Egy Bosch kerámia tetős tűzhelyről van szó, használat alatt minden rendben van vele, majd ez történik minden alkalommal. Ellenőriztem a vezetékeket a bekötést, mindent rendben találtam,semmi látható hiba nincs rajta, valami féle termosztátra gyanakszom ami a le hűlés ideje alatt okozhat zárlatot. Járt már valaki hasonlóan, vagy javított már ilyen problémával elektromos sütőt?

nov. 16. 21:13
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A végkifejlet azt lett, hogy a kismegszakító elfáradhatott, mivel a csere megtörtént és azóta nem kapcsol le az új.Több mint húsz éve időnként van terhelve akár 8-9ezer Wattal is.Végül is jól bírta a strapát!
nov. 29. 14:40
 12/13 anonim ***** válasza:
A megmelegedett bimetall egy kicsit fáziskésésben lehetett, tehát a kismegszakító nem zárlatra, hanem túlterhelésre oldott (mint ismeretes, ezek a kombinált kismegszakítók nem csak zárlatra oldanak.
nov. 29. 18:00
 13/13 A kérdező kommentje:
#12 Igen de leoldott olyan időpontban is amikor nem volt rajta semmi terhelés már 8-10 órája.Úgy hogy sajnos nem alakult semmi tiszta kép ki a megszakító hibájáról sajnos. Oldott ő amikor neki úgy tetszett, semmi logika nélkül. Ugyan úgy ledolgozta a délelőtti főzéseket mintha mi sem baja lett volna, majd mikor nem is folyt rajta fogyasztás akkor leoldott.Semmi összefüggést nem találtam, viszont a csere óta nincs ilyen probléma, úgy hogy a kismegszakító valami hibája folytán volt a jelenség.
dec. 1. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!