Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Klíma fűtés kondenzvíz elvezet...

Klíma fűtés kondenzvíz elvezetése utólag?

Figyelt kérdés
A klímát még az előző tulaj szereltette be, én eddig csak hűtésre használtam, aminek van egy normális elvezetése, de mint kiderült a fűtéskor máshonnan csepeg a víz, ami nincs elvezetve, ezért rácsepeg a 2-vel alattam lakó párkányára. Van rá mód, hogy utólag felszereltessek klímás céggel ilyen fűtéskor keletkező kondenzvíz elvezetőt?

nov. 16. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehetséges, a kültéri alján van egy nyílás, amin csöpög. Viszont lehet kicsit macera lesz, ha a kültéri az ablak alatt van, mert a csőnek lejteni kell. Ha felette van akkor nem gond.
nov. 16. 15:17
 2/8 Szirty ***** válasza:
Lehetséges, de ha nem akarsz pár tízezret fizetni, akkor ezt az egyszerű feladatot megoldod magad.
nov. 16. 16:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!!

1: Miért lenne macera? Most is csöpög ki a lyukon a víz, rátesznek egy elvezetőt akkor azon miért ne tudna tovább folyni a víz? Egy kis lejtés kellhet a csőbe amivel elvezetik, de ez hogyan viszonyul ahhoz hogy ablak alatt van-e?

2: Hogyan oldanám meg magamnak? valaki megfogja a két lábamat és kilógat? :D Amúgy a klímások se tudom hogy csinálnák meg :)

nov. 16. 17:13
 4/8 Szirty ***** válasza:

"Hogyan oldanám meg magamnak?"

Veszel csövet, rátolod a klíma kifolyó csonkjára hogy a víz olyan helyre csöpögjön ami senkit nem zavar.

A "hogyan" megoldásainak részletei nyilván attól függően alakulnak hogy mire vagy hajlandó, mire vagy képes és nem utolsó sorban milyenek a körülmények.

nov. 16. 17:21
 5/8 anonim ***** válasza:
#3 Közterületre nem csöpögtetheted. Ha kerted van akkor oké, de az utcára nem mehet, akkor be kell vinned beltérre és vagy a lefolyóba vezeted, vagy gyűjtöd és kiöntöd időnként.
nov. 16. 17:25
 6/8 A kérdező kommentje:

#4 Tegyük fel hogy fel tudom rakni, de azt honnan tudom hogy pontosan milyen mréretű toldalék kell, ilyen könyökre gondolok.. a cső meg az oké, azt tudom kb mekkora kellene.

#5 Odacsepeg járdára a hűtésből adódó víz is, illetve nem csak az enyém hanem számtalan másik is ( sőt a fűtésből eredő is ott köt ki csak előtte landol a szomszéd párkányán). Kérdés, hogy a klímás ezt köteles-e mérlegelni ezt vagy mondhatja hogy ez az én bajom, gondom.

nov. 16. 17:51
 7/8 Szirty ***** válasza:

"...pontosan milyen mréretű toldalék kell..."

Megméred, feltalálod magad, megoldod, vagy fizetsz szerelőnek sok pénzt.

Vagy megkérsz valami ismerőst aki megcsinálja olcsóbban.

Vagy úgy hagyod a "pitsába" az egészet.

Nem nagyon tudok más alternatívát. Ez ilyen.

nov. 16. 18:58
 8/8 A kérdező kommentje:
ez egy ilyen polgári háznak a sokadik emelete, kb panel 5-iknek mondanám, nem tudom hogy csinálják az ilyen helyeken, én még csak olyan helyen rakattam fel klímár, ahol volt függőfolyosó vagy erkély, de szerintem itt sem valami emelő gépezetről rakták fel, hanem valahogy bentről, de erről semmi infóm nincs hogyan történt annó.. röviden én se leméreni se szerelni nem tudom ezt így bentről :( a madárszart a tetejéről letörölni, ez az egy amit tudok a kültérivel csinálni
nov. 16. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!