Hogyan kell megoldani ennek a mobil klímának a vízkivezetését?
Adott egy Electrolux EXP34U338HW típusú mobil klímám. A használati utasítást többször átolvasva sem értem, hogy a 3 kivezetőnyílás pontosan mire szolgál és melyiket kell használjam. Itt van a leírás: [link]
Jelenleg nyilván a csak a hűtés üzemmódban lévő megoldás érdekel, de télen fűteni is szeretnék vele, azt meg méginkább nem értem. Illetve azt sem értem, hogy miért csak egy kondenzvíz elevezető csőt adnak hozzá, ha 3 nyílás is van.
Köszönöm előre is a segítséget.
Ahogy a 22. ábrán látható, egyenletes lejtéssel elvezeted pl. egy vödörbe.
A többi nyílás mire való?
Működés közben a keletkező meleg levegőt ki kell vezetni, erre elvileg kellett hogy mellékeljenek egy vastag gégecsövet.
Túlbonyolították a leírást.
Min irja előttem egy cső a kondenzviznek van , a nagy gégecső pedig a meleglevegöt vezeti ki a szabadba. Ennyi.
Köszönöm az "informatív" válaszokat. Azt azért csak tudom, hogy a meleg levegőt mi vezeti ki. A gyengébbek kedvéért az alábbi fotón bekarikáztam azokat a kivezető nyílásokat, amit nem értek:
Szerintem ezek valami szerviz, tisztító nyílások lesznek.
Esetleg üzemen kívül helyezéskor víztelenítés. Kikapcsolt állapotban csavard le a sapkákat és nézd meg, kifolyik e valami.
Ha nem akarod piszkálni, nehogy baj legyen, akkor írj az elektrolux pont hu -ra, küllde be nekik a képet, ott ezt találtam:
Kapcsolat
Mindig örömmel állunk rendelkezésére! Tegye fel kérdését, adja meg elérhetőségét, és rövidesen válaszolunk. Amennyiben mellékletet is szeretne csatolni leveléhez, akkor kérjük, hogy az ugyfelszolgalat@electrolux.com e-mail címre küldje el üzenetét és a csatolmányt.
A vállalatra vonatkozó adatok
Ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat@electrolux.com
CSak a rajz alapján találgatok,attól függ melyik leeresztő nyílást kell használni hogy milyen üzemmódban használod,szárítási(dry)v.hőszivattyús,a legalsó nyílás meg valami "téli tárolás"esetén/előtt/után,valszeg nagyon ritkán kell használni.
Mivel nem egyértelmű-én a szokásos használat közben levenném a két felsőről a kupakokat és megnézném melyikből jön a kondenzvíz és arra kötném a csövet.
Ha meg cső kell akkor a barkácsáruházak kertészeti osztályán méterre lehet kapni többféle vastagságú szilikoncsövet pár száz forintért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!