120 literes villanybojler nappali áramról mennyibe fog kerülni havonta?
2000wattos
Mik a tapasztalatok?
Kaptam rémisztgetést is, más meg azt mondja nappalin se fizet horror összeget. Mi a tapasztalat?
Az a baj, hogy nappali áramról ha kell ha nem megy, pl megnyitod a csapot és már elindul, mert tartania kell a beállított hőfokot. Nekem is 120 literes bojlerem van, és ebből a hőntartásból adódóan akkor 100-120kWh fogyasztott ha 4-en voltunk rá, és akkor is ha egyedül, és télen plusz 10-20kWh simán rájön mert hidegebb a bejövő víz.
Fürdésen kívül kevés egyéb melegvízfogyasztás van, mert mosó és mosogatógép megcsinálja magának a melegvizet.
Most ha 120kWh-al is számolsz, akkor is még ott van, hogy mellette beleférsz-e a rezsicsökkentett árba, vagy már átléped, mert aszerint változik az ár, nem mindegy, hogy 36 vagy 70 forintot fizetsz kilowattonként, illetve én egyedül élek, hétköznap pedig munkahelyen is fürdök. Többtagú "pancsolós", és kézzel mosogatós családnál, ez az fogyasztás többszörös lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!