120 literes villanybojler nappali áramról mennyibe fog kerülni havonta?
2000wattos
Mik a tapasztalatok?
Kaptam rémisztgetést is, más meg azt mondja nappalin se fizet horror összeget. Mi a tapasztalat?
OKOSBOJLER
Nem kell egész nap mennie, hanem beállítod időzítésre, vagy telefonról bekapcsolod, 1-2 órára, mielőtt hazaérnél.
Nem tudom a mérnököt miért pontoztátok le, tök jogos az igény hogy tudjuk hogyan használja a kérdező a bojlert. Hányan vannak a családban, hányszor fürdenek és mennyit, stb.
Ha egész nap senki nem használja a bojlert akkor nagyon keveset kell ráfűtenie hogy tartsa a hőt.
Ha egy 4 tagú család pacsálja a vizet egész nap (anya+2 lány hajmosás :D) akkor sokag fog menni a cucc. Az sem mindegy hogy honnan jön a víz. Ha egy panelban viszonyleg melegebb a hidegvíz az is sokat számít mint egy családi házban ahol mindössze néhány fokos a bejövő víz és azt kell felmelegítenie. Hol van a bojler, mennyire hideg környezetben van. stb.
A 2kW-os bojler óránként 80 forintot fogyaszt.
Ha napi 1 órát megy akkor havonta 2400, ha 2 órát akkor 4800ft-ot fog fogyasztani.
Azt hogy mennyit fog fűteni egy nap, a fenti adatok ismerete nélkül nem lehet még csak találgatni sem.
De honnan tudod, mit akartam írni utána, ha tisztességesen reagálsz?
Ez nem kötekedő fórum, de mindegy, én nem erőltetem.
Nem hiszem, hogy egy ismeretlen kérdező így reagálna, direkt kötekedsz, ahogy tetted korábban is.
Na majd akkor ezután leszoksz a kádas fürdésről, meg a folyó vizes mosogatásról!!!
Igaza volt a mérnöknek,és csak leírtad!
De nem érted meg b.zdmeg hogy nincs konkrét tapasztalat? 2-en írtuk le a mérnökkel hogy nem lehet ennyi infóból megmondani.
És még ő a funkcionális analfabéta... LOL
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!