Tolópoti szénrétegét mivel és hogyan szabad
tisztítani?
Figyelt kérdés
LG porszívónak van egy teljesítményszabályzó tolópotija, full nyitott persze... Kiszereltem, kompresszorral kifújtam, denaturált szesszel átlötyböltem, megint kifújtam. Folttisztító benzinnel nem mertem meglöttyinteni, nem szeretném tönkretenni. (A masina motorja egyébként teljesen okés, mindenképpen megéri helyrepofozni.)
2 db szénréteg vonal van benne, egymással párhuzamosan.
#tolópoti
okt. 24. 17:59
1/8 anonim válasza:
A denaturált szesz nekem mindig bejött. A tisztítóbenzin is jó, ha csak zsíros és pl. nem pókszaros, ami már hidrofil anyag.
A lényeg az, hogy a kenőzsírt vagy olajat eltakarítsd az ellenálláspályáról, mert attól szakadozik az érintkezés. Ha már szétment az ellenálláspálya, akkor meg az egész potit ki kell cserélni.
okt. 24. 19:02
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor kap egy kis foltttisztító benzint is.
okt. 24. 19:40
3/8 anonim válasza:
A szénréteget lehet pótolni speciális festékkel.
okt. 26. 03:47
4/8 A kérdező kommentje:
Nem lehet pótolni, ahogy újat sem lehet kapni.
Szétszedhetetlen, hozzáférhetetlen. Nézd meg a linkelt fényképet.
Az 1-es válaszoló által írt volt a megoldás, amit ezúton is köszönök. Megoldódott.
#5 - ne írj már baromságokat! Tudod, hogy mi a "szénréteg" funkciója egy potméterben?
okt. 27. 02:31
7/8 A kérdező kommentje:
Ötöske, tartsd már meg az agylövéseidet. Tolópotiról van szó, nem távirányítóról. A távirányítót pedig nem kell már semmivel se piszkálni, csak tisztára kell rendszeresen mosni a műanyag-gumi részeket meleg vízzel, és a panelt letisztítani folttisztító benzinnel.
okt. 27. 10:48
8/8 anonim válasza:
Ahhoz képest, hogy az elején még te kérdeztél és te voltál tanácstalan, hirtelen mekkora szakértővé váltál. Bámulatos! Egyébként nem is neked válaszoltam, hanem az első kommentet szerettem vola kiegészíteni, miszerint az elkopott szénréteget nem lehet pótolni és ki kell dobni az alkatrészt. De, lehet pótolni. Van rá speciális festék. Egyszer kell megvenni és életed végéig elég az a kis mennyiség alkalmi javításokhoz. De úgy látom itt nem azon van a hangsúly, hogy az ismereteket kibővítsük, hanem hogy kinek van "nagyobb igaza" és ki tud "nagyobbat mondani". Nem először tapasztalatom már ezt a jelenséget, de még nem jöttem rá, hogy mi lehet az oka. Évekkel korábban itt megköszönték a segítséget, most meg csak a lehülyézés járja. Gyönyörűen fejlődünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!