Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ráz a mosógép ez normális?

Ráz a mosógép ez normális?

Figyelt kérdés

A régi automata mosogépem a végén már rázott a dob ezért úgy mostam vele hogy amíg ruhát cseréltem benne ki húztam az áramból.De azt hittem hogy szar a mosogép azért.De elég ócska vas volt már azért hagytma abba vele a mosást mert a végén már a dob sem forgott.

Most vettem egy másikat automatát ez is elég öreg darab de újra sajnos nem telik van ahol le van jönve róla a festék és rozsdás. Hozzá értem ott ahol rozsdás meg is csípett ez is. Így a dobot már meg sem mertem fogni áram alatt úgy szedtem ki a ruhát hogy kihúzom a konektorból épp csak a műanyag gombokhoz merek hozzá érni amivel el indítom a programot amíg áram alatt van azok nem ráznak és a mosogép sem ahol meg van rajta a festék. A dobot így nem tudom hogy ráz-e tényleg de nem szeretném szabad kézzel tesztelgetni.

Viszont az az érdekes hogy mostam régi hajdúval a forgótárcsás szörnyeteggel ott könyékig nyúlkáltam a vízbe amíg áram alatt volt az nem rázott meg egyszerse.Pedig ugyan arról a hosszabítóról és konektórról ment az is mint az automaták.

Kérdésem az lenne

1.Biztonságos úgy használni? hogy ha ki húzom a konnektorból amig ruhát cserélek benne és még megy a mosás nem érek hozzá.

2. Hosszabító hibája okozhat ilyet hogy csíp a mosógép?

3.Elég régi ház lehet a vezetékek szarok már? Régi automa nem rázott azelőtt csak a végén már lehet szar a földelés?

4.Lehet ez a automatamosógép is hulladéK mint az előző azért ráz?

Mindenképpen fogok szerelőt hívni mihelyst lesz rá pénzem nem szeretek vele szórakozni de muszáj ki mosnom addig is mert nem tudok szenyes ruhában dolgozni járni.

okt. 20. 17:33
 1/10 Lewente33 ***** válasza:
85%

Esélyes, hogy a vezetéken van szakadás, a gépen belül. Másik lehetőség, hogy nem jó a kapcsolat a védővezetéken. Muszáj lesz látnia valakinek, aki ért hozzá, villanyos vagy mosógép szerelő.

Lehetséges, hogy a dob, forgás közben a kopástól, lesúrolta a vezeték szigetelését és ez kívülről nem látható. Vigyázz vele, könnyen megjárhatod, így csak nagyon óvatosan!

okt. 20. 17:41
 2/10 anonim ***** válasza:
81%

Eggyáltalán nem biztonságos, inkább életveszélyes!

Gép vagy az áram hálózat lesz a hibás. Nézesd meg az áramhálózatot egy villanyszerelővel.

okt. 20. 17:42
 3/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
74%

A régi Hajdú kettős szigetelésű, azaz egyszerű villásdugós volt, ha jól rémlik, mert ott meg lehetett oldani a motortest szigetelt felszerelését, a tengelyt pedig az ékszíjas hajtás választotta el.

Az automatáknál a biztonságos kettős szigetelés nem oldható meg, itt földeléses dugót alkalmaznak, ahol a védővezető a gép fémvázára csatlakozik.

Normális esetben azonos potenciálon van a védővezető és a lokális "föld", amin állsz, így nem ráz a géptest.

Ha azonban a védővezető nincs bekötve, már amiatt is rázhat kicsit géptest, mert a gépben lévő zavarszűrő kapacitások feszültségosztóként visznek rá egy kis áramot, ami ugyan nem veszélyes, de kellemetlen.

Vagy a lakás hálózatával is lehet gond, ami vizsgálatra szorulhat.

okt. 20. 17:46
 4/10 anonim ***** válasza:
41%

Legvalószínűbb az, ami Szervizménök úr ír.

A másik kettő nem ért semmihez.

okt. 20. 18:51
 5/10 anonim ***** válasza:
19%
Két dologgal is gond lehet ez esetben, a mosógéppel és a lakás földelésével. Normális esetben ha a gép zárlatos a földelés levezeti, a fi-relé leold így a gép nem rázhat meg. Ez esetben viszont a gép is rossz lehet, meg a lakás földelése is. Nem tanácsos használni, mert életveszélyes.
okt. 20. 19:43
 6/10 anonim ***** válasza:
41%

"A másik kettő nem ért semmihez."

Meg az ötös.

okt. 20. 20:53
 7/10 anonim ***** válasza:
44%
De a hatos meg különösen nem ért hozzá.
okt. 20. 20:59
 8/10 A kérdező kommentje:

Meg van a probléma szerintem hosszabbító amiről használtam fel van benne gyűrődve az egyik oldalon a földelés😅

Bár nem teszteltem le kézzel de valószínűleg ez a baj szerintem

okt. 27. 09:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Ezért rázott az utóbbi időben a másik is mert ugyan erről a hosszabbítóról ment.
okt. 27. 09:31
 10/10 anonim ***** válasza:

"De a hatos meg különösen nem ért hozzá."

Látod, te marha, most írja a kérdező, hogy az volt, amit Szervizmérnök úr meg én írtam.

okt. 27. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!