Mosógép ecetes átmosása és utána?
Sziasztok! Van egy Samsung elöltöltős mosógépem, 10 éve elég sokat megy, mindenféle probléma nélkül. Én kis "ügyes", gondoltam miért ne mossam át a rendszert egy üveg ecettel. Lehet, hogy nem kellett volna. Olyan, mint amikor a régi automata váltókra mondják, hogy addig jó, amíg nincs olajcsere, mert az új olaj felmossa a beépült dzsuvát és elrontja a váltót. Na, szóval az van hogy az ecetes 90 fokos átmosás óta is müxik a mosógép, de azóta olyan hangja van mosás közben, mintha valaki benne lenne a dobban és fája neki valami, Nyüszít. Mi lehet vele? Valamit az ecet kimosott, amit nem kellett volna?
Illetve hiába kalibrálom be minden héten a mosógépet, valamikor, ha olyan kedve van, akkor elmászik a helyéről a fürdőszobában. Tökmindegy, hogy 1 db cucc van benne vagy 15, nem ezen múlik. Valakinek esetleg vannak ötletei ezekre a kérdésekre? Köszönöm!
Mosógépekben a szimerig nem szilikongumiból készül (ami rosszul viseli az ecetsavat, viszont élelmiszer minősítésű, ártalmatlan anyag), hanem NBR (Nitrile Butadiene Rubber), ami nem olyan egészséges, de egyéb (nem élelmiszerrel kapcsolatos) gépekben strapabíróbb és vegyszerállóbb.
Lehet, hogy egyes mosógépszerelők kissé belezavarodnak ok és okozatok láncolatába, amikor az ecetet hibáztatják.
Van ilyen álláspont, múltkor külföldi oldalakon is rámentem a témára, egyik ezt mondja, másik azt mondja.
Sajnálatos, hogy nem képesek egyértelműen bevizsgálni egy ilyen problémát.
"Az ecettől ez megdagadt és elkezdett ereszteni."
Az elmélet hézagos, nem a tömítés... :D :D :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!