Mosógép ecetes átmosása és utána?
Sziasztok! Van egy Samsung elöltöltős mosógépem, 10 éve elég sokat megy, mindenféle probléma nélkül. Én kis "ügyes", gondoltam miért ne mossam át a rendszert egy üveg ecettel. Lehet, hogy nem kellett volna. Olyan, mint amikor a régi automata váltókra mondják, hogy addig jó, amíg nincs olajcsere, mert az új olaj felmossa a beépült dzsuvát és elrontja a váltót. Na, szóval az van hogy az ecetes 90 fokos átmosás óta is müxik a mosógép, de azóta olyan hangja van mosás közben, mintha valaki benne lenne a dobban és fája neki valami, Nyüszít. Mi lehet vele? Valamit az ecet kimosott, amit nem kellett volna?
Illetve hiába kalibrálom be minden héten a mosógépet, valamikor, ha olyan kedve van, akkor elmászik a helyéről a fürdőszobában. Tökmindegy, hogy 1 db cucc van benne vagy 15, nem ezen múlik. Valakinek esetleg vannak ötletei ezekre a kérdésekre? Köszönöm!
Válaszok:
#1 - igen, az fél liter volt kb.
#2 - addig miért cseréljek le bármit is, amíg jól müxik? Van egy 15 éves Heinner mosogatógépem, a mai napig tökéletes.
4. Nem vagyok szervizes (mármint mosógépes), nem ismerek olyan sok gépet, hogyan oldható meg. Egyébként az öblítőszereknek is van bizonyos kenőhatása, ami a gumi és fém találkozási helyét (szimering) kicsit megkenheti, hogy ne tapadjon, vagy pláne kikopjon, ami még kínosabb.
Szerelésnél más a helyzet, arra való a szilikonzsír, vagy az orosz módszer (vazelin). De te nem akarod talán annyira szétszerelni.
Csak gondoljuk át:
A mosógépben mi lehet az, ami lerakódik?
Lehet benne zsír, lehetbenne a mosószeről lúgos lerakódás és vízkő.
Az ecet savas, a zsírt nem oldja, a lúgot sem, sőt, sókristályokká alakítja, és nem feloldja, bár a sók vízben oldódnak, de nem feltétlenül mind. A vízkő ellen viszont jó lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!