Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hogy tudom kimérni, hogy egy...

Hogy tudom kimérni, hogy egy elektromos sütő fűtőszála tönkrement-e?

Figyelt kérdés
máj. 28. 10:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Azzal nem lenne gond , hogy fingja nincs hozzá, ő hív szerelőt, mi meg megoldjuk magunk.

De minek szól akkor hozzá?

máj. 28. 23:06
 12/25 anonim ***** válasza:
Nem szobát megvilágító lámpára gondoltam. Ha tudnád hol használnak ballasztot hozzá, akkor értenéd a problémát is. De ne vigyük el offba a kérdést!
máj. 29. 00:33
 13/25 Szervizmérnök úr ***** válasza:

12.

Te trollkodod szét ezt a témát is, mint már megtetted máskor is, szőrszálhasogató körülményeskedő értetlenkedéssel, aminek feltételezett okát egyszer megírtam privátban is szerintem.

Nem mered leírni, milyen lámpáról beszélsz, izzólámpához nem használnak ballasztot, félrebeszélsz.

Amely lámpafajtákhoz használnak, ott a ballaszt lényege az áramgenerátoros jellegű táplálás (elektronikus) vagy legalább ahhoz közelítő áramkorlátozó hatás (passzív fojtó, ellenállás stb.).

Ebből a kiegyenlítő hatásból következik, hogy butaságot írsz:

"...borzalmas ellenállásértékeket mutatnak és tönkreteszik a ballasztot."

Hiszen a ballaszt dolga pont a kiegyenlítés. (Ha legalább a szó jelentését értelmeznéd.)

De nem lenne baj, hiszen azért vagyunk itt, hogy tudást osztunk meg. Csak nem úgy, hogy hülyének akarsz nézni másokat, közben nem vagy képes értelmezni dolgokat, szövegeket.

Izzólámpa életét is lehet kímélni olyan áramkorlátozóval, ami a hidegellenállás okozta áramlökést kompenzálja, de minek ilyen egyszerű kérdést elterelni ilyen extrém irányokba, ez az igazi trollkodás.

Egy fűtőbetét egyszerű [jó / nem jó] vizsgálatán, ami egy villanyszerelőnek 3 másodperc, ennyit sz*rakodni, mások idejét rabolni, nem hiszed el...

máj. 29. 10:28
 14/25 anonim ***** válasza:
Sajnos nem értetted meg a példát. Magyarázni nem fogom. De felőlem nyugodtan méregessen a kérdező, csak kíváncsi leszek majd, hogy ha nem szakadás van, akkor hogyan fog bármit is megállapítani az ellenállásértékekből, pláne, hogy kétfajta fűtőszál is van benne és mindkettő más értéket fog mutatni. És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy szerezzen tapasztalatot, mert ez nem így működik.
máj. 29. 16:55
 15/25 Szervizmérnök úr ***** válasza:

14. Akkor tudatilag töröld azt a részét, mintha nem is írtam volna, mert úgy látom, csak kihasználod, hogy valamibe beleköss.

De világosan megírtam, hogy az nem feltétel, nem szükséges, opcionális.

Kétféle fűtőszál mutathat kétféle értéket, de az egyáltalán nem zavar meg egy gyakorlati szakembert. Sőt, csak segít, alátámaszt.

Elméleti nem szakmabeli tapasztalatlan és furcsa gondolkodású netezők más eset, aki közelről nem is látott ilyesmiket.

máj. 29. 17:44
 16/25 anonim ***** válasza:
Nem kétféle értéket fog mutatni, hanem sokfélét. Gyártási szórás, öregedés...
máj. 29. 17:47
 17/25 anonim ***** válasza:
De nem érted, hogy az érték gyakorlatilag nem számít annak kiderítésében, hogy az a fűtőszál működőképes, vagy nem? Ha kétféle van benne, akkor két különböző, de nyilvánvalóan azonos nagyságrendű értéket kapsz. Mint ha rámérnél egy 60 meg egy 100 wattos hagyományos izzóra. Fogalmam sincs, mennyit mérnêk ezeken, de biztosra megállapítható így, hogy működne vagy nem. Fölösleges túlbonyolítani.
máj. 29. 17:48
 18/25 anonim ***** válasza:
16. Nincs jelentősége, ha az a cél, hogy behatárold a hibát.
máj. 29. 17:50
 19/25 anonim ***** válasza:
#18 Attól függ, hogy mi a hiba.
máj. 29. 17:53
 20/25 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező pont ezt akarta kideríteni.

Amúgy pár éve elromlott a mosogatógépünk, nem fűtötte a vizet. Életemben nem láttam bel7lről mosogatógêpet, de műszaki végzettségű és érdeklődésű emberként gondoltam, belenézek, mielőtt szakembert keresek.

Hamar kiderült, hogy melyik része felelős a víz fűtéséért, a multiméterrel 1 perc volt megállapítani, hogy szakadt (a gyári érték meg nem is érdekelt).

Neten kerestem belevalót, megjött, beszereltem, azóta jó. Tényleg túltolod.

máj. 29. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!