Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért szikrázik a mikró?

963kto kérdése:

Miért szikrázik a mikró?

Figyelt kérdés
A hullámterelő ki van cserélve, és a kerekek mégis szikráznak. A kerekek sajnos a tálcával együtt vannak, egybe hegesztve, 30 ezer lenne egy új komplett egység. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne a szikrázást megszüntetni?

máj. 10. 20:40
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Milyen mikro ez? Mégcsak nem is hallottam ilyenről
máj. 10. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
veszel 24 990-ért egy másik mikrót.
máj. 10. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
18%

Mármint azok a kerekek amik a középső üvegtálat forgatja?

Nem kopott le alóla a festés? Mert a tiszta fém miatt szikrázhat.

máj. 10. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Videózd le, tedd be ide a linket, mert ebből a zagyvaságból amit írtál, senki sem fogja érteni hogy mit akarsz.
máj. 10. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Zsíroldó ezerrel, nézz be a csillámlap mögé is.


Üresen pedig sose járasd.

Egy bögre víz legyen a teszter legalább.

máj. 11. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
58%

Az élelmiszer szikrázása a mikróban általában a metal tárgyak jelenlétére vagy a nem mikrózáshoz alkalmas anyagokra vezethető vissza.


Ha a mikróban található metal tárgyak (pl. fém tálak, fém csatok, fém díszítések stb.) a bekapcsolt készülékben szikrát okoznak, az azért van, mert a mikrohullámok vezetnek a fém felületeken, ezáltal túlhevítik, és elkezdenek szikrázni. A fémes tárgyak nem csak szikráztatnak, hanem akár tűz okozói is lehetnek a mikróban.


Ha a mikróban levő étel anyagából vagy csomagolásából ered a szikrázás, az lehet a probléma forró pontok kialakulása, a belső ínség, amely túlhevül vagy a reakció miatt szikrázhat. Ezek az anyagok gyakran nem biztonságosak a mikrohullámú hőkezeléshez, és szikrát okozhatnak.


A biztonságos és megfelelő mikrohullámú használat érdekében mindig ügyeljünk arra, hogy a mikróba csak a hozzájárult edényeket és ételeket tegyük, és távolítsuk el a metal tárgyakat és nem megfelelő anyagokat. Ha bármilyen szikrázást tapasztalunk a mikróban, azonnal kapcsoljuk ki, és ne nyissuk ki a fedelét, amíg a szikrát okozó fertőző anyag le nem hűl. Ha a szikrázás nem megy el, vagy gyanús szaggal jár, hívjunk szakembert, hogy megvizsgálja a mikró állapotát és javítsa meg szükség esetén.

máj. 11. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
56%

hazilag kitalalsz valamit, vagy mas es azt te hazilag megbarkacsolod, es nem szakemberre bizod

biztos jo lesz.

csak nem te barkacsoltad eddig is?


amugy azt tudod hogy a mikro az erosen rakkelto? hiaba allitjak azt a tudosok hogy nem az


altalaban mikrora semmi szukseg


indukcios eszkoz is ugyanugy sugaroz es joval olcsobbak

máj. 11. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"amugy azt tudod hogy a mikro az erosen rakkelto? hiaba allitjak azt a tudosok hogy nem az"

Aki mégis elárulja a titkot, elviszik a föld szélére és lelökik a semmibe.

máj. 11. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Le vannak tisztítva már a kerekek?
máj. 15. 01:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!