Üveg tányérban, alufólia nélkül akartam olvasztani, a tányéron nem volt fémet tartalmazó díszítés sem, egyáltalán semmi fémtartalmú dolog nem volt a mikróban, ezért nem értem.
2019. máj. 30. 12:55
3/9 anonim válasza:
Szikrázhat még a csillámlemez is, ahol a mikrohullám belép a térbe.
A fröccsenő és ráégett olaj stb. elszenesedik, vezetővé válik, ezért ajánlatos ellenőrizni a tisztaságát, ettől függetlenül is.
2019. máj. 30. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 KFélix válasza:
Bennem az is felmerült, hogy ha az üvegtányér színezett, akkor lehet, hogy azt az üveget valami olyan fémmel szennyezték, amitől szikrázhat a mikró.
Amúgy sima, rozsdamentes evőeszköztől nem szikrázik. Én rendszeresen melegítem a kávémat és az ételeket, benne a kanállal és egyáltalán nem szikrázik. A grillezős mikróknál biztos nem, mert van hozzá egy 3 lábú vas tartó, amire a kaját kell rakni, de más mikróknál is tapasztaltam, hogy nem szikrázik. Ez csak a sima vasra érvényes. Színesfémek, rézre, alumíniumra nem vonatkozik.
2019. jún. 4. 05:02
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Akkor szikrázik a mikró, amikor olyat teszünk bele, ami tekercsként viselkedik (pl. fém szegélyű tányér). Valószínűleg a tányérod tartalmaz fémet (még ha nem is látszik).
Ezért nem szikrázik a kanál (nem viselkedik tekercsként).
2019. jún. 4. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Bizonyos mennyiségű étel minimum kell neki,hogy a mikrohullámok el tudjanak nyelődni benne.Főleg az étel víztartalma döntő,mert a mikrohullámok a vízmolekulákat hozzák rezgésbe,amik emiatt súrlódnak,és így keletkezik a hő.A vajban kevés a víz,így az elnyelődés kis mértékű,a fölösleges energia szikra formájában kisül.Tegyél a vaj mellé egy pohár vizet,és rendben lesz.
2019. jún. 4. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A 6-os hozzászóló tanácsával sikerült kiküszöbölnöm a szikrázást, egy pohár vízzel megoldódott a problémám!
2019. jún. 5. 07:27
8/9 anonim válasza:
Ez a vizes módszer másra is alkalmas.Nincs bosszantóbb annál,amikor elővesz az ember a szekrényből fél-egy éves grízt,sárga,vagy csicseri borsót,szárazbabot,és azt látja,hogy zsizsikes.A módszer:1 kg ilyen anyag mellé beteszek egy korsó (fél liter) vizet,és rányomok 4 percet.A víz még éppen nem forr föl,de a mikrohullám a zacskóban minden élő mikroorganizmust elpusztít.Nincs többé zsizsik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!