Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért szikrázik a mikró, ha...

Miért szikrázik a mikró, ha vajat szeretnék olvasztani benne? - hiszen a vaj nem fém.

Figyelt kérdés

2019. máj. 29. 22:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
De a fólia, amibe csomagolják, igen...
2019. máj. 29. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Üveg tányérban, alufólia nélkül akartam olvasztani, a tányéron nem volt fémet tartalmazó díszítés sem, egyáltalán semmi fémtartalmú dolog nem volt a mikróban, ezért nem értem.
2019. máj. 30. 12:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szikrázhat még a csillámlemez is, ahol a mikrohullám belép a térbe.

A fröccsenő és ráégett olaj stb. elszenesedik, vezetővé válik, ezért ajánlatos ellenőrizni a tisztaságát, ettől függetlenül is.

2019. máj. 30. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 KFélix válasza:
71%

Bennem az is felmerült, hogy ha az üvegtányér színezett, akkor lehet, hogy azt az üveget valami olyan fémmel szennyezték, amitől szikrázhat a mikró.


Amúgy sima, rozsdamentes evőeszköztől nem szikrázik. Én rendszeresen melegítem a kávémat és az ételeket, benne a kanállal és egyáltalán nem szikrázik. A grillezős mikróknál biztos nem, mert van hozzá egy 3 lábú vas tartó, amire a kaját kell rakni, de más mikróknál is tapasztaltam, hogy nem szikrázik. Ez csak a sima vasra érvényes. Színesfémek, rézre, alumíniumra nem vonatkozik.

2019. jún. 4. 05:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
100%

Akkor szikrázik a mikró, amikor olyat teszünk bele, ami tekercsként viselkedik (pl. fém szegélyű tányér). Valószínűleg a tányérod tartalmaz fémet (még ha nem is látszik).

Ezért nem szikrázik a kanál (nem viselkedik tekercsként).

2019. jún. 4. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
100%
Bizonyos mennyiségű étel minimum kell neki,hogy a mikrohullámok el tudjanak nyelődni benne.Főleg az étel víztartalma döntő,mert a mikrohullámok a vízmolekulákat hozzák rezgésbe,amik emiatt súrlódnak,és így keletkezik a hő.A vajban kevés a víz,így az elnyelődés kis mértékű,a fölösleges energia szikra formájában kisül.Tegyél a vaj mellé egy pohár vizet,és rendben lesz.
2019. jún. 4. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A 6-os hozzászóló tanácsával sikerült kiküszöbölnöm a szikrázást, egy pohár vízzel megoldódott a problémám!
2019. jún. 5. 07:27
 8/9 anonim válasza:
Ez a vizes módszer másra is alkalmas.Nincs bosszantóbb annál,amikor elővesz az ember a szekrényből fél-egy éves grízt,sárga,vagy csicseri borsót,szárazbabot,és azt látja,hogy zsizsikes.A módszer:1 kg ilyen anyag mellé beteszek egy korsó (fél liter) vizet,és rányomok 4 percet.A víz még éppen nem forr föl,de a mikrohullám a zacskóban minden élő mikroorganizmust elpusztít.Nincs többé zsizsik.
2019. jún. 6. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet, alkalmazni fogom!
2019. jún. 7. 18:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!